Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Підготуйтеся до зими зазделегідь: як правильно утеплити вікна

Розповідаємо про основні способи захисту вікон від непотрібних тепловтрат

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Опалювальний сезон вже близько

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Українці не хочуть переплачувати за тепло під час опалювального сезону, адже ця послуга обходиться недешево, тому люди намагаються оптимізувати свої домівки, щоб зменшити втрати тепла. Вікна в домі – місця, де ці втрати найвищі.

Про три основних способи, як утеплити вікна власними силами та без зайвих витрат, розповіла редакція Pro Гроші.

Поролон і скотч

Такий метод потребує мінімум часу та матеріалів. Спочатку потрібно нарізати поролон на смужки або придбати готовий (в магазинах можна знайти спеціальний поролон для утеплення вікон, в нього одна зі сторін має клейку основу, що значно прискорює процес утеплення). Цим поролоном потрібно заповнити щілини, а зверху наклеїти скотч. Якщо йдеться про невелику щілину, то як ущільнювач можна використати кухонну губку, відрізавши від неї частину необхідного розміру. Таким чином можна захистити дім від вітру та проникнення холодного повітря.

Силіконовий герметик

Для цього способу використовують спеціальний герметик на силіконовій основі. Спочатку потрібно підготувати поверхню та зачистити щілини. Потім усі шпарини потрібно заповнити герметиком за допомогою спеціального пістолета. Таким чином ви збережете тепло в оселі, а отже витрати на опалення зменшаться.

Енергозберігаюча плівка

В магазинах можна знайти спеціальну енергозберігаючу плівку, що пропускає через себе світло. Вона підійде, щоб утеплити рами вікна, а також її можна наклеїти безпосередньо на скло. Енергозберігаюча плівка має важливу характеристику – крім відмінних теплоізоляційних показників, вона візуально майже непомітна завдяки високому ступеню прозорості. Вона значною мірою знижує тепловтрати в холодну пору року і допомагає зберегти прохолоду влітку.

Для поклейки плівки знадобляться:

  • ножиці;
  • фен;
  • двосторонній скотч;
  • очищувач для скла.

Процес утеплення трішки складніший, ніж у попередніх методах. Спершу потрібно знежирити поверхню скла очищувачем на спиртовій основі. Далі клеїмо двосторонній скотч та закріплюємо плівку, а за допомогою фена розгладжуємо її.

Раніше ми розповіли, як вибрати найкращий обігрівач для дому, та як утеплити балкон напередодні холодів своїми руками.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.