Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Опалювальний сезон вже близько: якою має бути комфортна температура у квартирі

Розповідаємо, яка температура вважається комфортною, та як українцям підготуватися до зими

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці готуються до опалювального сезону

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Температура в квартирі під час опалювального сезону залежить від багатьох факторів, зважаючи на ваші уподобання, кліматичні умови та рекомендації від фахівців. Одні надають перевагу теплішим приміщенням, щоб почуватися комфортно, тоді як для інших комфорт – більш прохолодна температура.

Сайт Pro Гроші розповідає, якою має бути оптимальна температура в приміщенні під час опалювального сезону.

Чим вище температура в квартирі, тим більше енергії споживається для опалення, тому з метою економії багато людей звикли вважати оптимальною температуру взимку від 18 до 20 градусів тепла. Проте згідно з документом "Про затвердження правил надання послуг з надання теплової енергії та типових договорів щодо надання послуг постачання теплової енергії", нормою вважається температура у кімнатах не нижче +20.

У зимовий період у приміщеннях, де постійно перебувають діти, люди похилого віку, люди з ослабленим здоров'ям тощо, температура має бути близько +20-25 градусів.

Яка температура необхідна для сну

Вважається, що найкомфортніша температура у приміщенні для сну – від +18 до +24 градусів з вологістю повітря від 55% до 70%.

Зрештою, оптимальна температура у вашій квартирі під час опалювального сезону буде залежати від ваших уподобань та умов, у яких ви знаходитесь. Головне – налаштувати температуру так, щоб ви почували себе комфортно.

Як українцям підготуватися до зими

Як ми писали раніше, є велика ймовірність того, що РФ знову спробує завдати ударів по критичній інфраструктурі України. Через це людей вже зараз закликають підготуватися до зими та заздалегідь подбати про речі, які допоможуть пройти опалювальний сезон з мінімальними наслідками для себе.

Рекомендуємо забезпечити свою оселю альтернативним джерелом тепла. З такою задачею відмінно впорається газовий обігрівач. Також про те, як вибрати найкращий обігрівач для дому та підготуватись до зими – читайте в нашому матеріалі.

На випадок блекауту потрібно запастися хоча б мінімальною кількістю свічок, ліхтариків, гасових ламп та зарядних пристроїв. Туристична газова або спиртова горілка може стати у нагоді, щоб за будь яких умов ви могли приготувати їжу.

Також жителі приватних будинків можуть придбати генератор. Він зможе забезпечити електроенергією основні електричні прибори у вашому будинку.

Раніше ми детально розповіли, чому опалювальний сезон під загрозою, та хто з українців має право на житлову субсидію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.