Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Опалювальний сезон під загрозою? Чому в Укргідроенерго б'ють на сполох

З'ясовували, чому Укргідроенерго наразі працює не межі своїх ресурсних можливостей та в чому причина нестачі води

Фото: УНІАН, Укргідроенерго. Колаж: Pro Гроші

В Укргідроенерго кажуть про недостатній запас води

Фото: УНІАН, Укргідроенерго. Колаж: Pro Гроші

Укргідроенерго наразі накопичує недостатньо води, аби без "особливих занепокоєнь" увійти в новий опалювальний сезон. Він стане вже другим від початку повномасштабної війни з агресором.

Про це повідомив заступник гендиректора із комерційної діяльності компанії Богдан Сухецький.

У чому причина нестачі води

Основна причина недостатньої кількості води – поточне виробниче навантаження з вироблення електроенергії.

"Вода – це для нас паливо… Як ми робили раніше? Ми накопичували воду і коли ми входили на початок осіннього періоду, ми видавали досить суттєву допомогу енергосистемі, поки розгойдувалася теплова генерація і поки що була така необхідність. Але зараз ми витрачаємо досить багато води", – зазначив він.

За його словами, Укргідроенерго наразі працює на межі своїх ресурсних можливостей щодо води.

"НЕК "Укренерго" використовує плюс 20%, 30%, 40% графіка, які ми надаємо. І це не дозволяє нам зманеврувати та залишити собі якийсь запас для того, щоб потім ми вийшли на підтримку енергосистеми", – сказав заступник голови ПрАТ.

Як вплинув на ситуацію підрив Каховської ГЕС

Також він проінформував, що негативний внесок у роботу гідроелектростанцій Дніпровського каскаду мав підрив російськими військовими дамби Каховської гідроелектростанції.

"Не треба забувати, що ситуація з Каховським водосховищем теж повністю розбалансувала систему наших каскадів, тому що все було відрегульовано під роботу водосховищ від Київського водосховища і до самого низу по Дніпру", - підкреслив Сухецький.

Як українцям підготуватися до важкої зими

Ми раніше детально розповідали про те, що потрібно зробити українцям, аби бути готовими до наближення складного зимового сезону. Зокрема йдеться про:

  • усунення причин втрати тепла – ретельна перевірка будинку на наявність тріщин, щілин, некоректно встановлених теплоізоляційних матеріалів та недоліків віконних та дверних отворів;
  • розумний вибір палива – для власників твердопаливних котлів краще закуповувати паливо (дрова, пелети, торфобрикети) поза опалювальним сезоном, коли ціни мінімальні;
  • підтримку ефективної роботи димоходів – ключовими аспектами є герметичність, теплоізоляція та захист від конденсату;
  • перевірку систем трубопроводів та радіаторів – герметичність системи, тиск у розширювальному баку та стан трубопроводів та радіаторів.

Виконавши всі вищезазначені дії, можна забезпечити зберігання тепла в будинку в період опалювального сезону.

Раніше ми розповідали, чого очікувати українцям від наступного опалювального сезону. Також ми писали, як Кабмін готується до холодів. Більше про опалювальний сезон в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.