Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Опалювальний сезон на підході: як українцям підготуватися до зими

Розповідаємо, що має бути у кожному домі, та як мінімізувати наслідки можливого блекауту в Україні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Опалювальний сезон в Україні може бути знову важким

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Попри теплу осінь, Україна готується до перших холодів, а відповідно, і до старту опалювального сезону. Є велика ймовірність того, що РФ знову спробує завдати ударів по критичній інфраструктурі України. Враховуючи те, що українці вже мають досвід проходження зими в екстремальних умовах, варто заздалегідь подбати про речі, які допоможуть вам пройти опалювальний сезон з мінімальними наслідками для себе.

Про те, як підготуватись до можливої важкої зими, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Що потрібно мати на випадок блекауту

Треба запастися хоча б мінімальною кількістю свічок, ліхтариків, гасових ламп та зарядних пристроїв. Павербанк краще обирати з сонячною батареєю – це дозволить завжди залишатись на зв'язку. Для приготування їжі або підігріву води вам може стати у пригоді туристична газова або спиртова горілка.

Також рекомендуємо забезпечити свою оселю альтернативним джерелом тепла. З такою задачею відмінно впорається газовий обігрівач. Проте треба пам'ятати, що зберігати газові балони вище другого поверху заборонено.

Також жителі приватних будинків можуть придбати генератор. Він зможе забезпечити електроенергією основні електричні прибори у вашому будинку. До речі, торік багато бізнесів не закрились саме завдяки генераторам.

Інверторний генератор також може стати у пригоді, адже він перетворює змінний струм у звичайний, при цьому генерацію та подачу струму контролює мікропроцесор.

Як борги киян впливають на опалювальний сезон

Жителі Києва накопичили значні борги за електроенергію, а загальна сума заборгованості склала понад 415 млн гривень. Ці кошти могли бути направлені на відновлення енергооб’єктів, але через масову несплату платежів, темпи підготовки до опалювального сезону уповільнились.

У YASNO розповіли, хто з киян найгірше сплачує рахунки за електроенергію:

  • 8 тис. домогосподарств споживають понад 500 кВт/год на місяць, проте вони мають найбільшу суму боргу на одного клієнта, яка сукупно становить понад 90 млн гривень;
  • приблизно 100 тис. домогосподарств споживають щомісяця до 250 кВт/год, загальна сума заборгованості таких споживачів становить 180 млн гривень;
  • понад 19 тис. клієнтів використовують 250-500 кВт/год щомісяця.

За даними компанії, лише 25% споживачів платять вчасно. Інші сплачують частково або взагалі не платять за електроенергію.

Раніше ми розповіли, хто з українців може самостійно заготовити дрова, а також хто із співвітчизників має право на житлову субсидію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.