Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не страшні навіть сильні морози: як підготувати оселю до холодів

Розповідаємо, як зігрітись в будинку, в якому відсутнє опалення, та як підготувати оселю до можливих відключень теплопостачання цієї зими

Фото: Pexels

Як підготуватись до тривалого відключення теплопостачання

Фото: Pexels

З пониженням температури за вікном українці замислюються над тим, як підготувати свою оселю до морозів. Через можливі чергові обстріли енергетичних об'єктів, це питання стоїть особливо гостро. Враховуючи потенційні відключення світла та опалення, краще бути готовим до будь-яких сценаріїв розвитку подій цієї зими.

Про те, як зігрітись взимку без опалення, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Якщо опалення в домі немає короткий проміжок часу — це не сильно вплине на загальну температуру в оселі, але якщо відключення тривале, щоб не мерзнути, можна:

  • зігріти речі перед тим, як їх одягати, для цього можна використати фен;
  • більше рухатись та не сидіти на одному місці;
  • пити більше теплих напоїв: смачний чай, гарячий шоколад, какао або ж наваристий бульйон — ідеальний спосіб підняти температуру тіла в такій ситуації;
  • використовувати термобілизну, це допоможе зберегти тепло вашого тіла та не мерзнути;
  • зігріти ліжко перед сном: розкласти грілки, чи пляшки з гарячою водою або використати фен;
  • використовувати пледи, теплі ковдри та невеликі грілки допоможуть зігрітися у будь-яку мить;
  • одягатись тепло, у кілька шарів одягу — важливо носити якісну спідню білизну з довгими рукавами та вибирати одяг, який щільно прилягає до тіла.

Як утеплити дім та зменшити втрати тепла

Через вхідні двері зазвичай втрачається велика кількість тепла, тому можна зняти декоративне зовнішнє покриття дверей та покласти всередину мінеральну вату. За можливості можна встановити ще одні двері, навіть дерев'яні. А уникнути небажаних протягів можна використавши гумові або поролонові ущільнювачі.

Вікна також потрібно підготувати до зими поролоновими або гумовими ущільнювачами. Також на зиму їх можна закрити екструдованим пінополістиролом товщиною не менше 3 см, аркушем ДВП, ДСП або OСП.

На ніч обов'язково закривайте вікна шторами або жалюзями — це значно знизить втрати тепла. Також уникайте протягів, які різко знижують температуру в помешканні, двері та вікна краще тримати зачиненими, а також не завадить подбати про спеціальні запобіжники від протягів.

Не дарма наші батьки, дідусі й бабусі вішали на стінки в кімнаті килими, інтер'єрний текстиль на підлозі та стінах допоможе зберегти тепло в домі. У найтепліші періоди дня провітрюйте помешкання протягом 15 хвилин, а також впускайте в оселю сонце, адже це одне з природних джерел тепла.

Раніше ми писали, як правильно утеплити підлогу напередодні зими, а також запобігти втратам тепла через дах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.