Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мають бути у кожному домі: якими речама потрібно запастись перед опалювальним сезоном

Зібрали список речей, які допоможуть у будь-якій ситуації під час опалювального сезону

Фото: "Нафтогаз", Pexels Колаж: Pro Гроші

До зими потрібно готуватися вже зараз

Фото: "Нафтогаз", Pexels Колаж: Pro Гроші

Наближення опалювального сезону лякає багатьох українців, а події на фронті, на які Росія реагує терористичними обстрілами цивільної інфраструктури, змушують задуматись над підготовкою власного помешкання до різних сценаріїв.

Сайт Pro Гроші розповідає, які речі мають бути у кожній оселі для нормального проходження періоду холодів.

Продукти

Необхідно зробити невеликий запас продуктів тривалого зберігання, зокрема круп, чаю, цукру, рослинної олії, борошна, макарон та сухого молока.

Консервація теж не завадить, а м’ясні та рибні консерви – просто мастхев, якщо не любите тушковане консервоване м’ясо, можна придбати паштети.

Можна запастися і овочами, наприклад, якщо ви вирощуєте їх на власному городі. Добре на балконі чи у льоху зберігаються картопля, морква, цибуля, часник, буряк, квасоля.

У випадку відсутності газу легко приготувати так зване "швидке харчування". Це передусім локшина і супи швидкого приготування.

Ліки

У домашній аптечці обов’язково мають бути противірусні, знеболювальні, протиалергічні, заспокійливі, засоби від розладів шлунку, жарознижуючі, бинти, зеленка або йод, перекис водню тощо.

Перевірте їх термін придатності та докупіть те, чого не вистачає за потреби. Якщо ви або ваші рідні мають хронічні захворювання, які потребують специфічних ліків, наприклад, інсуліну, зробіть запас цих медикаментів.

Побут

Коли в країні йде війна, готовим треба бути практично до всього. Тому підготуйте свічки, сірники, ліхтарі, батарейки, лампочки, сміттєві пакети, павербанки, сухий спирт та невеличку електроплитку.

Ці речі допоможуть у разі відключення світла або газу у вашому будинку. Трохи побутової хімії теж не завадить, вдома доцільно зберігати запас на один місяць вперед.

Подбайте про тепло

Температура у помешканні може бути недостатньо високою і щоб створити ті умови, які є комфортними для вас – купіть електричний обігрівач. Його також можна замінити на кондиціонер, де є спеціальний режим або електроконвектор.

Якщо у вас ще не має утеплення стін, радимо подбати про це завчасно, бо часу до сильного спаду температури залишилось небагато.

Крім цього, проведіть ревізію свого теплого одягу і зимових ковдр, докупіть те, чого не вистачає заздалегідь. Пам’ятайте, що у вас має завжди бути змінний комплект зимового теплого одягу і декілька теплих ковдр.

Від замерзання ніг врятує килим, оскільки багато тепла втрачається саме через підлогу.

Раніше ми вже розповідали про те, скільки коштує утеплити оселю різними матеріалами і попереджали, які регіони взимку залишаться без опалення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.