Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Утеплення будинків – що відбувається з цінами перед опалювальним сезоном

Дивіться детальний аналіз цін на різноманітні види утеплення будинків у нашому матеріалі

Фото: НБУ, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Ціни на утеплення відрізняються в залежності від класу матеріалів

Фото: НБУ, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Готуватися до холодів потрібно заздалегідь і якщо ви задумалися про утеплення фасаду вашого будинку або квартири, то зараз саме цим зайнятися.

Pro Гроші промоніторили ціни на утеплення фасадів будинків та квартир перед опалювальним сезоном 2022/2023.

Отже, утеплити ваше житло зовні можна різними матеріалами, а саме – пінопластом, мінеральною ватою, пінополіуретаном чи термопанелями.

Однак крім цих матеріалів знадобляться і допоміжні, наприклад, армування, фарба, штукатурка і кварц грунт. Тому компанії або фахівці, які займаються утепленням, найчастіше відразу виставляють ціну за квадратний метр, до якої входить весь перелік робіт і матеріали або два прайси – за самі роботи та за роботу з матеріалами.

Утеплення пінопластом

За такий вид утеплення ціни на роботи стартують від 300 грн за квадратний метр і зростають в залежності від переліку послуг.

Ціни на мінвату теж стартують з 300 грн, в мінімальний пакет входить укладання мінвати, поклейка армуючої сітки, штукатурні та малярські роботи.

Ціни з матеріалами виглядають приблизно так:

Ціни на різні види утеплення 2022
Фото: Скріншот

Вартість безпосередньо залежить від товщини утеплення та якості матеріалів.

На OLX також можна знайти приватні пропозиції щодо утеплення, ціни за матеріали та роботу починаються з 500 грн.

Пропозиція з утеплення
Фото: скріншот

Пінополіуретанове зміцнення фасаду відрізняється своєю довговічністю і може прослужити близько 30 років, проте будьте готові до того, що іноді все ж таки знадобиться заміна деяких панелей або металевих елементів через корозію.

Ціни за стандартний пакет послуг, до якого входить матеріал, напилення, сайдинг та його монтаж коливаються від 590 до 900 грн за м/кв, залежно від товщини напилення.

Це досить новий спосіб утеплювати стіни, тому ще не набув такої популярності як мінвата або пінопласт.

Утеплити житло термопанелями – не дешеве задоволення, але їх можна підібрати на будь-який смак та колір, наприклад у вигляді імітації цегляної стіни.

Їхня ціна також залежить від товщини та якості і на сайтах купівлі/продажу стартує з 220 грн і може доходити до 1000 грн за м/кв разом із роботами.

Ціни на термопанелі 2022
Фото: скріншот

Чому потрібно утеплюватися зараз?

Раніше директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко розповів нам, що опалювальний сезон 2022/2023 буде неймовірно складним і готуватися потрібно вже зараз.

Чим ближче до холодів, тим вищими будуть ціни на утеплення і навіть на дрова. Експерт рекомендує зайнятися питанням утеплення разом із сусідами. Так є шанс отримати знижку за велику кількість робіт і до того ж зробити фасад будинку більш обережним.

Також варто обов'язково перевірити ситуацію з під'їздом, щоб узимку не тягнуло холод у квартиру – перевірте щільність закриття вікон та дверей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.