Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Нафтогазу масово скаржаться на некоректні платіжки – чому так відбувається

Українці отримують некоректні платіжки за газ, один з факторів виникнення цієї проблеми – алгоритм передачі показників лічильника

Фото: Нафтогаз, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Нафтогазу все частіше отримують некоректні платіжки за газ

Фото: Нафтогаз, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці все частіше стикаються з проблемою отримання некоректних платіжок від облгазу. Джерело цієї проблеми може також залежати від того, за яким алгоритмом відбувається передача показників.

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Облгази відповідають за газові труби, лічильники та за передачу показників. Багато споживачів досі помилково передають показання саме газопостачальним компаніям та скаржаться їм щодо некоректних даних в платіжці.

Алгоритм передачі показань

Кожного місяця, з 1-го по 5 число, споживач повинен передати показання лічильника своєму облгазу і він вже фіксує фактичне споживання за звітний період. Якщо споживач за якихось причин не передав показники у зазначений термін, то облгаз самостійно формує спожитий обсяг на основі "планового місячного об’єму споживання".

Після цього облгаз передає ці дані оператору ГТС, який інформує постачальні компанії щодо об’ємів кожного домогосподарства. Лише тоді постачальник нараховує кінцеву суму за спожитий газ. Тож лише облгаз має доступ до показань від споживачів і розраховує об'єм спожитого газу, за яким постачальник проводить розрахунок суми до оплати за постачання блакитного палива.

Кількість скарг щодо неточних показань в платіжках зростає, попри те, що люди вчасно передають дані своїх лічильників. Актуальні показання ігноруються, а замість них в платіжках з'являються зовсім інші цифри.

Така проблема є масовою, лише у вересні контакт-центр Нафтогазу опрацював близько 702 тисячі вхідних дзвінків зі скаргами від споживачів, та наразі отримує звернення від клієнтів по всім каналам комунікації.

Чому в облгазах можуть виникати складнощі

Частково це може бути пов'язано з війною − дехто покинув своє місце проживання та не надсилає показників лічильників. Однак також можуть виникнути проблеми, якщо користувачі передали дані одразу кількома способами, показники плутаються та виникають складнощі.

Для коректного відображення даних необхідно надіслати свідчення тільки за допомогою одного способу. Якщо надіслати декілька разів через різні платформи, то може відбутися подвоювання значень.

Раніше ми розповідали, чому українці скаржаться на газ , що почав горіти червоним полум'ям. Також ми писали, чому клієнтам Нафтогазу не повертають переплату.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.