Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як передати показання лічильників, щоб їх зарахував облгаз – інструкція

Все частіше облгази не зараховують показання, які передають українці за спожитий газ

Колаж: Pro Гроші

У Нафтогазі роз'яснили, як передавати показання за газ

Колаж: Pro Гроші

Багато українців скаржаться на те, що облгази продовжують ігнорувати передані показники газового лічильника.

Про це повідомила Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" в Facebook.

Як відомо, оператори газорозподільної мережі (облгази) – це компанії, що здійснюють доставку газу споживачу. Обов’язки облгазу наступні:

  • підключення / відключення блакитного палива;
  • забезпечення якості та тиску газу;
  • реагування на аварійні виклики;
  • усунення аварій та отримання показників лічильників.

За надання цих послуг клієнт отримує окремий рахунок та сплачує його.

Як передавати показники лічильника газу?

Передавати показання і надалі необхідно вашому оператору ГРМ (облгазу) у період з 1 по 5 число кожного місяця. Далі на основі цих показників Нафтогаз формує платіжку за місяць.

Передати показання вашому оператору ГРМ (облгазу) можна одним із способів:

  • На сайті або в чатботі вашого облгазу.
  • Зателефонувавши до контакт-центру вашого облгазу.
  • Відвідавши офіс облгазу у вашому місті.

Важливо, передаючи показання лічильника онлайн, фіксувати це на фото чи відео, робити скриншоти в особистому кабінеті чи чатботі.

Що робити, якщо показання не зараховують?

Якщо показники знову не зараховані, виконайте дві прості дії, які можуть зарадити:

  • Зверніться до свого облгазу з офіційним письмовим зверненням та вимогою надати роз’яснення, чому передані вами показання лічильника зафіксовані неправильно і звідки взялася зазначена в рахунках сума.
  • Зверніться до НКРЕКП не просто зі скаргою про порушення з боку оператора ГРМ (облгазу), але й вимогою провести його перевірку на предмет дотримання ліцензійних умов.

Також у Нафтогазі наголошують, що сервіс 104.ua – це інформаційна платформа, яка надає послуги операторам ГРМ (облгазам) і не несе жодної відповідальності.

В Україні хочуть підняти тариф за газ

Тарифи на газ для населення зростуть з травня наступного року. Однак деякі спеціалісти вважають, що ціну на паливо треба було підняти ще раніше.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев на Форумі "Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади".

"Позиція Президента – що до квітня тарифи не змінюватимуться. Але зрозуміло, що потім їх маємо підіймати. На мою думку, їх треба було б підняти й раніше. Тому що ситуація з бюджетом дуже важка. Надходження з податків не покривають навіть військових видатків", — пояснив він.

За словами директора енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, зазвичай, найскладнішими місяцями осінньо-зимового періоду є лютий та початок березня, коли енергоресурси вже потроху вичерпуються й енергосистема працює у найбільшій напрузі.

Крім того, серйозні проблеми можуть спіткати українців через можливі ракетні обстріли, які призводять до руйнування ТЕЦ, котелень, електромереж та тепломереж.

Раніше ми писали про те, що українці почали скаржитися, що газ почав горіти червоним полумʼям. Також ми розповідали, чи може українцям не вистачити газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.