Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Холодні батареї не страшні: які обігрівачі краще обрати для дому

Розповідаємо, як зігрітись без централізованого опалення, та які обігрівачі для дому найбільш ефективні

Фото: Pexels

Кращий обігрівач для оселі

Фото: Pexels

Опалення в оселях багатьох українців поки що не ввімкнули, а за вікном уже суттєво похолоднішало. В таких умовах, для підтримки комфортної температури в домі, українці часто використовують обігрівачі.

Компанія YASNO розповіла, який прилад краще обрати, щоб економити електроенергію.

Топ кращих джерел тепла відкриває — керамічний обігрівач. Він накопичує тепло у своїх пластинах і віддає його приміщенню. Споживає такий обігрівач 0,5-1,5 кВт-год електроенергії. До плюсів такого способу альтернативного опалення можна віднести:

  • Екологічність.
  • Енергоефективність.
  • Він не сушить повітря.
  • Не виділяє хімічних сполук та неприємних запахів.
  • Безпеку.

Конвекторний обігрівач також має високу енергоефективність, не забруднює повітря та безпечний у використанні. Споживання електроенергії залежить від моделі та варіюється від 0,5 до 1,5 кВт-год.

Інфрачервоний обігрівач — відмінне рішення для обігріву переміщень з великою площею, в яких присутні протяги. Завдяки тому, що він нагріває предмети в кімнаті, а не повітря. Для роботи такий обігрівач потребує від 0,5 до 1,5 кВт-год електроенергії.

Масляний обігрівач добре себе зарекомендував тим, що після його вимкнення у кімнаті зберігається накопичене тепло, але прилад потребує більше електроенергії — 1,5-2,5 кВт-год.

Тепловентилятор — ефективний, якщо потрібно нагріти невелике приміщення, але потребує багато електроенергії — від 2 до 4 кВт-год.

В YASNO також нагадали, що в період опалювального сезону значно зростає споживання електроенергії, а тому краще використовувати енергоефективні обігрівачі. А ще рекомендують встановити двозонний лічильник, завдяки якому можна сплачувати вдвічі менше за спожиту з 23:00 до 7:00 електроенергію.

Який стабілізатор напруги обрати

Якщо ви відчуваєте нестабільну роботу електромережі, можливо, варто задуматись над тим, щоб встановити стабілізатор напруги. Вони бувають:

  • Релейні – одні з найдоступніших варіантів. Досить надійні за свою ціну, але не дуже довговічні. Термін їх служби складає в середньому чотири роки;
  • Симісторні стабілізатори (найпопулярніші) – внутрішні елементи таких стабілізаторів практично не зношуються, вони майже безшумні, але коштують досить дорого. Також у них хороша реакція на вхідні коливання, а термін служби складає до 13 років.
  • Інверторні стабілізатори – надійні та довговічні, термін роботи близько 20 років, а ще вони мають подвійне перетворення напруги, а отже виходить точна напруга у 220/230 В.

Раніше ми писали, як автоматично передавати показники лічильника, а також якими будуть графіки відключень електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.