Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дрова більше не проблема? На яку субсидію можуть розраховувати українці у 2023 році

Розповідаємо, як оформити субсидію людям, у яких немає газопостачання, та які документи для цього потрібні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Розмір субсидії на дрова збільшено

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні розпочався новий опалювальний сезон, саме тому держава забезпечує людей субсидіями, щоб їм було легше пройти зиму. Громадяни, які опалюють свої оселі за допомогою дров також не залишаться без допомоги.

Про те, як Україна планує забезпечити українців дровами, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Для забезпечення населення дровами під час опалювального сезону 2023-2024, Україна разом з партнерами запускає експериментальний проєкт.

"За підтримки партнерів Уряд запускає експериментальний проєкт щодо додаткового забезпечення населення дровами. Українські родини зараз за необхідності отримують субсидії на тверде паливо, граничний розмір яких складає 7 тис. грн на домогосподарство на рік", — повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів.

За підтримки партнерів Уряд запускає експериментальний проєкт щодо додаткового забезпечення населення дровами. Українські родини зараз за необхідності отримують субсидії на тверде паливо, граничний розмір яких складає 7 тис. грн на домогосподарство на рік.

За словами прем'єра, розмір допомоги на придбання твердого пічного побутового палива зросте до 16,2 тис. грн на рік для одного домогосподарства, що більш ніж удвічі вище від минулого рівня. Таким чином, держава забезпечить українців необхідним ресурсом для опалення там, де немає газопостачання.

Як оформити субсидію на дрова

Так допомога оформлюється так само як і житлова субсидія, тож для отримання потрібно:

  • подати заяву на отримання субсидії на дрова;
  • надати декларацію про доходи родини за минулий рік;
  • звернутися в місцевий орган соціального захисту.

В деяких випадках можуть попросити надати довідку про те, що домогосподарство використовує пічне опалення та дрова для обігріву своєї оселі.

Субсидія на тверді види палива нараховується один раз на рік, особливу увагу приділяють вразливій категорії населення, а під час обчислення розміру допомоги, враховують доходи родини за минулий рік. Така субсидія призначається сім'ям, які опалюють будинки лише твердим паливом.

Раніше ми писали, скільки доведеться заплатити за дрова у 2023 році, а також як нараховують субсидію для громадян, які опалюють будинки дровами або вугіллям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.