Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українки мають право на 50% знижки на оплату комуналки – кого стосується

Пільгу можна отримати на оплату більшості важливих житлово-комунальних послуг

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Вдови військових мають право на знижку на оплату комуналки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Вдови загиблих військовослужбовців мають право отримувати пільги у вигляді 50-відсоткової знижки при оплаті комунальних послуг.

Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Такі пільги передбачені статтею 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Пільга надається без урахування середньомісячного доходу на такі послуги:

  • з управління багатоквартирним будинком;
  • з постачання та розподілу природного газу, електричної й теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;
  • на оплату абонентського обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об'єднання співвласників, житлово-будівельний (житловий) кооператив, та витрат на комунальні послуги в такому будинку;
  • на придбання твердого палива і скрапленого газу.

На яких умовах надається пільга

У ПФУ пояснили, що при розрахунках плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 квадратний метр на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку при оплаті, та додатково 10,5 квадратних метрів на сім'ю.

Якщо ж дружина є непрацездатною і проживає у сім'ї, яка складається лише з непрацездатних осіб, 50-відсоткова знижка на користування газом для опалювання житла надається на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 квадратних метри на кожну особу, яка має право на знижку оплати, та 21 квадратний метр на сім'ю).

Важливо знати про те, що пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо надаються незалежно від виду житла чи права власності на нього.

Раніше ми розповідали про те, що деяким українцям можуть в рази збільшити платіжки через стан лічильника. Також ми писали про те, хто може не платити за послугу доставлення газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.