Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кому можуть перерахувати субсидію посеред опалювального сезону – в ПФУ пояснили

Українцям розповіли, на яких умовах може відбутися перерахунок вже призначеної допомоги

Фото: ЦКС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям можуть перерахувати розмір субсидій

Фото: ЦКС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям можуть здійснити перерахунок уже призначеної житлової субсидії в межах установленого строку її призначення, але лише у певних випадках.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Так, перерахувати субсидії можуть таким категоріям українців:

  • непрацюючим пенсіонерам, якщо пенсіонер звільнився з роботи, а його заробітну плату було враховано у тому періоді, за який проводився розрахунок житлової субсидії;
  • особам, які подають додаткові документи щодо уточнення розміру доходу, з урахуванням якого призначено субсидію;
  • непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, щодо призначення житлової субсидії на понаднормову площу житла.

Як рахують доходи при призначенні субсидій

При призначенні допомоги на оплату житлово-комунальних послуг з початку неопалювального сезону враховуються доходи домогосподарства за III та IV квартали попереднього календарного року.

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону, доходи враховують за I та II квартали поточного календарного року.

У разі призначення субсидії не з початку опалювального (чи неопалювального) сезону беруться доходи за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії.

У ПФУ також уточнили, що доходи за III та IV квартали 2022 року будуть враховуватися для домогосподарства, якому призначать житлову субсидію з травня цього року.

Які доходи не враховують під час призначення допомоги

При оформленні субсидії не враховуються такі категорії доходів:

  • доходів одного з подружжя, якщо обом більш ніж 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу;
  • доходів батьків у разі призначення субсидії студентам, які зареєстровані у гуртожитку за місцем навчання;
  • доходів одного з батьків дитини у разі призначення субсидії другому з батьків з дитиною у разі, коли батьки розлучені або не перебували у шлюбі, а також осіб, які вважаються безвісно відсутніми за рішенням суду або мають правовий статус осіб, зниклих безвісти.

Раніше ми розповідали, що зміниться у виплаті субсидій з 1 лютого. Також ми пояснювали, як дізнатися, якому домогосподарству відмовлять у допомозі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.