Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тарифи на газ зміняться? У Нафтогазі пояснили, чого очікувати українцям

Попри переживання громадян, взимку 2023-2024 року не зростатимуть ціни на газ для побутових споживачів

Фото: Pexels

Ціни на газ взимку

Фото: Pexels

Наразі деякі українці можуть отримати додаткову знижку на газ. Але підвищення тарифу також не передбачається. Це зумовлено дією мораторію, який забороняє підвищувати ціни на низку комунальних послуг. Більшість споживачів (клієнти Нафтогазу) платитимуть по 7,96 грн/кубометр. Зазначається, що заборона діятиме до кінця воєнного стану.

Про це розповів голова Нафтогазу України Олексій Чернишов в ефірі DW.

Чернишов наголосив, що триватиме "заморозка" споживчих цін на газ, бо рішенням уряду та загальною позицією держави є відсутність зросту ціни у платіжках під час воєнного стану.

Тарифи на газ цієї зими: що відомо

Голова Нафтогазу заявив, що встановлення обмежень на підвищення тарифів було створено для захисту українців. І цей мораторій залишається чинним. Зазначається, що заборона стосується не всіх видів комунальних послуг, а лише цін на газ, опалення та гарячу воду.

За словами Чернишова, у підземних сховищах України у жовтні 16 млрд кубометрів газу. І цього вистачить на проходження опалювального сезону.

"Ба більше, нам вдалося збільшити видобуток газу навіть під час війни приблизно на 7%... Важливо, що цієї зими Україна зможе покладатися на газ українського видобутку", – повідомив Олексій Чернишов.

Чи вистачить ресурсів на опалювальний сезон

Раніше ми писали, що Україна має можливість пройти опалювальний сезон без імпорту газу. Наразі у підземних сховищах країни зберігається 16 млрд кубометрів природного газу.

Станом на сьогодні компанія вже завершила етап підготовки захисту своїх об'єктів інфраструктури від російських ракетних атак.

Найскладнішою ситуація залишається у прифронтових регіонах через регулярні обстріли. Зазначається, що найбільше постраждали місто Херсон та область, адже після підриву Каховської ГЕС було втрачено можливість під'єднати до електрики 1,5 тисячі споживачів. Попри постійні спроби відновити об'єкти енергетики, Росія здійснює повторні удари.

Наголошується, що росіяни й надалі намагатимуться позбавити українців базових послуг, тому країна готується до різних сценаріїв та проводить комплексний захист енергетичних об'єктів.

Поки що в Україні є достатня кількість блакитного палива, а це означає, що нестачу газу цього року громадяни не відчують.

Раніше ми писали, що Нафтогаз не повертатиме переплату за газ. Також ми пояснювали, чого чекати українцям цієї зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.