Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на дрова в Україні – де дешевше купувати деревину для опалювання

Порівнюємо, на яких умовах пропонують дрова українцям перед складним опалювальним сезоном

Колаж: Pro Гроші

В Україні збільшився попит на дрова

Колаж: Pro Гроші

Нещодавно в Україні запустився інтернет-магазин для продажу дров українцям "ДроваЄ". Однак багато людей все ж віддають перевагу закупці дров безпосередньо у виробників.

Сайт Pro Гроші розбирався, які ціни на дрова в Україні.

Насамперед, нагадаємо про вартість дров на порталі "ДроваЄ". Там розміщені пропозиції від лісгоспів, які виставляють ціни залежно від місця розташування. Наприклад, на півночі країни вартість куба дров стартує від 304 гривень (за сосну). Тоді як в західних та центральних регіонах ціна на порядок вища – від 800 грн за кубометр.

Важливою особливістю є те, що це ціни на неколоті дрова. Тоді як колоті лісгоспи пропонують значно рідше. І ціни коливаються в середньому від 1 600 до 2 500 за кубометр.

Ще однією незручністю є те, що більшість лісгоспів пропонують самовивіз. Не всі українці мають змогу забрати придбані матеріали власним транспортом. Тож додатково доведеться потурбуватися про доставку.

Яка ціна на дрова в Україні

Зважаючи на те, що портал "ДроваЄ" ще тільки намагається завоювати довіру українців, багато людей віддають перевагу купівлі дров через інтернет.

Ми порівняли ціни, які є у відкритому доступі. Наприклад, в Києві колоті дрова з доставкою по області пропонують за ціною від 1 400 гривень за кубометр. При цьому продавець запевняє, що передоплата не потрібна. Дубові дрова (вважаються найкращими для опалення) в столиці пропонують за 2 166 гривень за кубометр. Тоді як у Харкові ціна за колотий дуб 2 000 гривень.

Водночас, неколоті дрова на порядок дорожчі, ніж на "ДроваЄ". Так за сосну чи березу просять від 1 200 гривень за кубометр.

Найдорожчі ціни на півдні країни. Так, в Одеській області за колоті дрова твердих порід (дуб, акація) доведеться заплатити майже 4 000 гривень за кубометр.

Раніше ми розповідали, як насправді працює новий портал "ДроваЄ" та чи дійсно там вистачить дров для усіх українців. Зокрема, ми дізналися від покупця, як відбувається продаж дров з нового сайту.

Також ми пояснювали, чи можна збирати сухостій та що заборонено українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.