Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знову проблеми? Станцію зеленої гілки київського метро почало підтоплювати (відео)

Випадків із підтопленнями станцій не меншає, але офіційно міська влада не прокоментувала останній інцидент

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ще одну станцію метро в Києві почало підтоплювати

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Кияни помітили ознаки підтоплення на ще одній станції Київського метрополітену. Цього разу йдеться про зелену гілку. Відвідувачі звернули увагу, що зі стелі стікає вода, під яку працівники завбачливо підставили відра.

Відео з місця події опублікували місцеві Telegram-канали.

На кадрах, які з’явилися вранці 19 грудня, можна побачити струмки води, які капають зі стін та утворюють калюжі на підлозі. Щоб зайва рідина не заважала пасажирам метро, співробітники просто поклали відра. Така ситуація виникла на станції "Вирлиця" Сирецько-Печерської лінії в Дарницькому районі столиці.

Не виключено, що причиною протікання стала велика кількість опадів останніми днями та низька якість конструкції. Але в коментарях до відео містяни зауважують, що нічого дивного на кадрах не побачили. Виявляється, подібні інциденти є звичною справою, оскільки періодично виникають на ділянці з моменту її відкриття.

"Вирлиця" з’явилася у 2006 році та наразі є 45 станцією Київського метрополітену. Вона розташована на зеленій гілці між "Харківською" та "Бориспільською" станціями. Поки що міська адміністрація ніяк не прокоментувала вірусне відео.

Що загрожує київському мосту

Після того як шість станцій синьої гілки метро вимушено закрили через ремонт тунелю, почала з’являтися інформація про аварійну обстановку на інших ділянках. Деякі експерти вбачають необхідність проведення робіт на червоній та зеленій гілці через незадовільний експлуатаційний стан і фізичні характеристики.

Зокрема, говорять про проблеми на станціях:

  • від "Почайної" до "Тараса Шевченка";
  • від "Славутича" до "Червоного Хутора";
  • "Олімпійська";
  • "Контрактова площа".

Голова постійної комісії Київради Андрій Вітренко розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону про проблеми з київським мостом Метро. Він протягом двох років потребує втручання професіоналів, які би задовольнили вимоги до забезпечення безпеки переміщення, але тільки у 2023-му на це забюджетували кошти.

Після проведення експертизи стане зрозуміло, наскільки все запущено. У разі підтвердження аварійної небезпеки міст доведеться тимчасово закрити. Це означає, що кияни не зможуть потрапити з одного берега на інший ні метрополітеном, ані громадським транспортом чи автомобілями.

Зрозуміло, що цей варіант є найгіршим, оскільки логістичне значення мосту важко переоцінити. За словами Вітренка, кияни стикнуться з "апокаліптичним сценарієм", адже переправа через Дніпро є стратегічним об’єктом як для громадського населення, так і для діяльності Сил оборони.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що кияни отримуватимуть компенсацію за пересадки з метро та розповідав, коли запрацює система. Також ми повідомляли, що в київському метро запустили човниковий рух потягів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.