Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Залишився лише один пункт пропуску: де далекобійники можуть виїхати в Польщу

Речник ДПСУ Андрій Демченко розповів про ситуацію на українсько-польському кордоні

Фото: скріншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В ДПСУ повідомили про ситуацію на кордоні

Фото: скріншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ситуація на кордоні між Україною та Польщею набирає обертів. Це пов'язано з тим, що польські фермери загрожують перекрити усі пункти пропуски та альтернативні маршрути для українських вантажівок.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в інтерв'ю РБК-Україна розповів про ситуацію на українсько-польському кордоні.

Що відбуватиметься на українському кордоні


За інформацією від речника Держприкордонслужби, польські фермери вже заблокували три ключові пункти пропуску на кордоні:

  • "Шегині";
  • "Рава-Руська";
  • "Ягодин".

Ці пункти є важливими для транспортування вантажів вагою понад 7,5 тонни. Ще один ключовий пункт – "Краківець" – залишається поки що відкритим. Проте, польські фермери блокували його минулого дня, 13 лютого.

"Вчора польські фермери близько години проводили там блокування. Тому, сказати, що це ще сильніше вплине, звісно можна, але і сьогодні перетин кордону вантажівками вже значно обмежено", – зазначив Демченко.

Зараз вантажівки, які перетинають кордон на цих напрямках, стикаються з серйозними труднощами. Це призводить до великих заторів на головних транзитних шляхах між країнами, порушуючи логістику та поставки товарів.

Чи попередили поляки ДПСУ про повне блокування кордону


Польські фермери 13 лютого оголосили про повну блокаду кордону з Україною. Проте наразі в прикордонну службу не надходило інформації від польських колег щодо цього заходу на 20 лютого.

"Будуть заблоковані не лише прикордонні переходи, а й транспортні вузли та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів", – попередили польські фермери вчора.

Демченко зазначив, що польські фермери діють на п'яти напрямках з дев'ятьма пунктами пропуску на кордоні з Польщею. Кожен пункт пропуску має свої власні особливості, включаючи обмеження ваги вантажного транспорту відповідно до угод з Польщею – деякі можуть перевозити вантажі вагою понад 7,5 тонни, інші – лише порожні або вантажі менше ніж 7,5 тонни.

Раніше ми повідомляли, що польські фермери заблокували ще кілька пунктів пропуску. Також ми писали, де найбільші черги на кордоні України з Польщею були зафіксовані 12 січня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.