Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Забули речі у поїзді чи на вокзалі? Куди звертатися та що робити

Ваші втрачені речі компанія зберігає не більше 30 днів, тому варто якомога швидше їх знайти

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Вам необхідно звернутися до працівників компанії

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Забуті речі в поїзді чи на вокзалі – досить поширена проблема мандрівників. Однак не всі знають, куди звертатися, аби повернути своє.

Про це пише УЗ.

Для початку потрібно знати, що втрачені речі компанія зберігає не більше 30 днів. Отже, з пошуками потрібно поквапитися.

Що робити, якщо загубили речі у поїзді:

  • зверніться до начальника станції (вокзалу), де ви зійшли з поїзда, і напишіть письмову заяву;
  • у заяві вкажіть номер поїзда та місце, яке ви займали, опишіть втрачені речі та вкажіть найближчу станцію, куди потрібно їх передати;
  • при отриманні речей власник повинен сплатити перевізнику необхідні збори (за зберігання, упакування, перевезення багажу за багажним тарифом тощо).

Що робити, якщо забули речі на вокзалі

Якщо ви забули свої речі не в поїзді, а на вокзалі чи на певній станції, то зазвичай вони там і зберігаються. Ви можете звернутися до начальника станції та отримати своє після того, як підтвердите свою особу відповідними документами.

Якщо ж ви втратили речі під час поїздки, то вам необхідно звернутися до працівників УЗ на кінцевій станції прибуття.

Також ви можете зателефонувати за номером 0 800 50 31 11.

Які ще зміни запровадила компанія

Раніше ми вже писали, що з 28 січня Укрзалізниця запровадила деякі нововведення. Наприклад, цього року набули чинності коригування в процесі продажу повернених квитків. Відтепер людям, які не встигли за 20 днів придбати проїзний документ, не потрібно в паніці шукати варіанти виходу з ситуації. Адже за один день до дати поїздки відкриватиметься продаж білетів, раніше повернутих, на конкретний рейс. У вас буде можливість оплатити покупку між 08:00 та 09:00 ранку.

Також нещодавно Укрзалізниця вкотре призначила новий поїзд – зі Львова до Харкова та назад. Він вже почав курсувати з 1 лютого. Потяг проїжджатиме через Червоноград, Ковель, Вараш, Сарни, Житомир та інші станції.

Час вирушення зі Львова – 18:06, прибуття до Харкова – о 19:15 наступного дня. У зворотному напрямку по непарних числах з 3 лютого рейс вже відправляється з Харкова о 06:52 та прибуває до Львова о 07:04 наступного дня.

Укрзалізниця обмежила продаж квитків на міжнародні рейси

Також ми вже розповідали про те, що УЗ продовжує викорінювати з практики дії перекупників. Адже вони наживаються на громадянах, перепродуючи квитки на найбільш популярні міжнародні рейси.

Детальніше ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як запустити авіатрафік та що для цього потрібно. Також ми повідомляли, як Uber, Bolt та Uklon знищили бізнес "телефонного" таксі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.