Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця може втратити клієнтів? Чому пасажири скаржаться на компанію

Розповідаємо, чому клієнтам Укрзалізниці довелося їхати в тамбурі, хоча вони придбали квитки

Фото: УЗ/Telegram

Українці поскаржилися на УЗ

Фото: УЗ/Telegram

Минулого місяця Укрзалізниця спростила продаж деяких квитків. Зазначається, що за допомогою мобільного застосунку від компанії можна купити одразу кілька квитків на різні потяги, оскільки є необхідність у пересадці, що є дуже зручним для пасажирів. Але стаються і різні нюанси щодо квитків. УЗ у черговий раз втрапила у скандал – пасажири електрички "Конотоп – Фастів", маючи на руках квитки, їхали в тамбурі.

Про це повідомив журналіст Олександр Рудоманов у себе на сторінці в Facebook.

Що саме сталося

Він розповів, що інцидент стався вранці у понеділок, 6 листопада, у поїзді №895. Пасажири електрички не дочекалися двох вагонів, хоча квитки на них були продані.

"Квитки продали, але не було вагонів. Тепер їдуть у тамбурах, маючи квитки. Був 1,2,5,6,7,8 вагони. Укрзалізниця чи буде компенсації пасажирам? Чи пасажири регіональних поїздів не такі пріоритетні?", – написав у дописі Рудоманов.

У коментарях до публікації з’явилася відповідь від Укрзалізниці – компанія просила вибачення за незручності та пообіцяла компенсувати збитки.

"Щиро перепрошуємо, дійсно 2 вагони потягу 895 сполученням Конотоп – Фастів було відчеплено через виявлену несправність колісної пари. Пасажирам цих вагонів буде компенсовано вартість проїзду у претензійному порядку", – йдеться у повідомленні.

Що ще українцям важливо знати про УЗ

Ми вже писали раніше, що в компанії Укрзалізниця попередили про обмеження за маршрутами безпересадкових вагонів №431, 432 Київ — Відень — Київ та №430 Відень — Чоп — Відень. Усе через те, що угорські залізничники розпочали позапланові ремонтні роботи на залізниці між Будапештом та Віднем.

За інформацією пресслужби перевізника, ремонт відбуватиметься поетапно і триватиме до середини листопада.

Зазначається, що безпересадкові вагони курсуватимуть лише до станції Будапешт-Келеті, без курсування між Будапештом та Віднем.

Наголошується, що зміни будуть чинні з 27 жовтня до 18 листопада відправленням з Відня та з 26 жовтня до 17 листопада відправленням з Києва.

Пасажири, які мали вирушати у подорож в ці дати, все ж зможуть доїхати до місця призначення. Угорська залізниця організувала порядок доїзду у напрямку Відня: після приїзду на станцію Будапешт-Келеті можна скористатися метро (лінія М4) та доїхати до станції Будапешт-Келенфельд.

З цієї станції кожні 30 хвилин від'їжджатимуть автобуси до станції Татабанья, які підвʼязані для пересадки на поїзди до Відня.

Виїхати з Відня можна за допомогою поїздів RJX 61, EC 145, RJX 63, EC 147, RJX 65. Зазначається, що потрібно доїхати до станції Татабанья в Угорщині та пересісти на автобуси, які довезуть до станції Будапешт-Келенфельд. Після прибуття на станцію потрібно спуститися в підземку та проїхати на станцію Будапешт-Келеті, звідки й вирушатимуть безпересадкові вагони до Києва.

Раніше ми також писали, що на сайті Кабміну зареєстрували петицію щодо нового виду вагонів в потягах Укрзалізниці. Також ми розповідали, на яких на яких маршрутах УЗ з’явиться послуга для українок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.