Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Квитків стане більше: куди УЗ пустить додаткові потяги та за яким розкладом

Пасажири матимуть змогу відправитися додатковим рейсом, якщо не встигнуть на основний денний потяг

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця запустить додатковий потяг у Харків

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця протягом трьох днів буде запускати додатковий рейс №251/252 у Харків з огляду на популярність цього напрямку. Потяг відправлятиметься з Києва вдень, а у зворотному напрямку доведеться їхати вночі.

Про це повідомила пресслужба УЗ в Telegram.

Українці зможуть скористатися поїздом у найближчі четвер, п’ятницю та суботу – 7, 8 та 9 вересня. Пасажири, які сядуть у Києві, відбуватимуть з вокзалу о 13:04. Час прибуття до Харкова – 20:31 (8 вересня відбудеться запланована затримка – до 21:42).

Зворотно потяг відправлятиметься о 22:00 (8 вересня – 23:50). До місця призначення вдасться дістатися вранці наступного дня – о 05:00 (8 вересня – 07:53). Щоб придбати квитки на рейс, потрібно відвідати касу залізничного вокзалу чи зайти на офіційний сайт Укрзалізниці. Також купівля доступна в мобільному додатку компанії та чат-ботах.

До речі, протягом всього вересня пасажири зможуть їздити прискореними приміськими потягами по маршруту Київ – Васильків. УЗ призначила відправлення через ажіотаж на цей напрямок і після завершення пробного періоду вирішуватиме, чи залишати рейси на постійній основі. У напрямку Василькова:

  • поїзд №6049 – 08:34 (прибуття о 09:31);
  • поїзд №605 – 16:36 (прибуття о 17:26);
  • поїзд №6053 – 18:37 (прибуття 19:27).

У напрямку столиці:

  • поїзд №6050 – 07:28 (прибуття о 08:24);
  • поїзд №6052 – 09:41 (прибуття о 10:32);
  • поїзд №6054 – 17:36 (прибуття о 18:26).

Що відбувається з квитками УЗ

Раніше ми розповідали, що українці масово скаржаться на відсутність білетів у потяги Укрзалізниці. Проблема не в тому, що багато охочих і мало місць, а в діяльності перекупників. Це люди, які заздалегідь скуповують квитки й потім перепродають за завищеними цінами.

Як результат, українці не встигають забронювати чи купити білет і змушені звертатися до перекупників. Тобто встановилася патова ситуація, виходом з якої повинна бути реакція залізничного перевізника разом з активною протидією.

Одним із кроків буде інтеграція акаунтів Укрзалізниці з Дією. На думку керівництва компанії, якщо облікові записи будуть проходити верифікацію в Дії, це мінімізує випадки масового скуповування білетів. За будь-яку дивну активність акаунт блокуватимуть, що унеможливить продовження протиправної діяльності.

Наразі інтеграція тільки у планах, але цим цілеспрямовано займаються, щоб залишити проблеми з відсутністю квитків у минулому.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця запускає новий важливий сервіс і розповідав, що зможуть зробити деякі пасажири. Також ми повідомляли, на що Укрзалізниця хотіла витратити майже 80 млн гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.