Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З Польщі до Німеччини запустили безплатний поїзд для українців – графік

Для того щоб скористатися пільговим проїздом, достатньо просто прийти на платформу у визначений час

Фото: en.wikipedia.org, Мінреінтеграції. Колаж: Pro Гроші

У Польщі курсує безплатний поїзд для українців

Фото: en.wikipedia.org, Мінреінтеграції. Колаж: Pro Гроші

З Польщі до Німеччини запустили безплатний гуманітарний поїзд, яким українці зможуть скористатися щонайменше до кінця січня.

Про це інформує Telegram-канал "Перемишль – Ганновер Мессе гуманітарний поїзд".

Поїзд курсуватиме із польського міста Перемишль до німецького Ганновера. Для того щоб скористатися поїздом, купувати квиток на нього чи додатково реєструватися не потрібно. Достатньо лише прийти на платформу у потрібний час. Витрати повністю оплачує німецька влада.

Гуманітарний поїзд курсуватиме до кінця січня 2023 року за таким графіком у парні числа місяця:

  • відправлення – Перемишль (Польща) – 22:30;
  • прибуття в Ганновер (Німеччина) – 16:00 (можливе запізнення на годину).

Графік поїзда на лютий обіцяють узгодити наприкінці січня.

Як безплатно виїхати з України в Польщу

Ті українці, які перебувають в областях, де тривають активні бойові дії й планують приїхати у Львівську область, щоб потім виїхати за кордон, можуть зробити це безплатно. Для цього можна скористатися безплатними автобусами від польської системи "Птах".

Після прибуття у Львів евакуаційним автобусом чи потягом, достатньо запитати про можливість виїзду безплатним автобусом у волонтерів медико-психологічної допомоги, які чергують на Головному залізничному вокзалі Львова цілодобово.

Безплатними автобусами можна дістатися до міжнародних пунктів пропуску:

  • Рава-Руська;
  • Краківець;
  • Грушів.

Відправитися із головного залізничного вокзалу Львова можна автобусом, який перебуває на парковці зліва від вокзалу. Автобуси курсують щодня із 7:00 до 18:00.

Із залізничної станції "Підзамче" (вул. Огіркова, 1) до кордону з Польщею безплатні автобуси курсують щодня з 07:00 до 16:00.

Крім того, евакуаційними автобусами переселенці зможуть безоплатно дістатися до координаційних центрів та місць поселення в межах міста й області.

Наразі Львівська область продовжує щодня приймати евакуаційні потяги. Також декілька разів на тиждень туди прибувають евакуаційні автобуси. Ними приїжджають люди з міст і сіл, де тривають активні бойові дії.

Раніше ми писали про те, хто з українців може отримати повторну допомогу в Польщі. Також ми розповідали, що деякі українці можуть отримувати компенсацію по 40 злотих на день.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.