Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці можуть доїхати зі Львова до Польщі безоплатно – як це зробити

Безплатні автобуси курсують із залізничного вокзалу у Львові до пунктів пропуску на кордоні

Колаж: Pro Гроші

Українцям доступна безкоштовна евакуація зі Львова

Колаж: Pro Гроші

Українці мають можливість виїхати в Польщу безплатно із залізничного вокзалу у Львові.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький в Telegram.

Якщо ви чи ваші близькі перебуваєте в областях, де тривають активні бойові дії й плануєте приїхати у Львівську область, а звідси – за кордон, для виїзду у Польщу можна скористатися безплатними автобусами від польської системи "Птах".

Коли прибудете у Львів евакуаційним автобусом чи потягом, запитайте про таку можливість у волонтерів медико-психологічної допомоги, які чергують на Головному залізничному вокзалі Львова цілодобово.

Цими автобусами можна дістатися до міжнародних пунктів пропуску:

  • Рава-Руська;
  • Краківець;
  • Грушів.

Відправитися із головного залізничного вокзалу Львова можна автобусом, який перебуває на парковці зліва від вокзалу. Автобуси курсують щодня із 7:00 до 18:00.

Із залізничної станції "Підзамче" (вул. Огіркова, 1) до кордону з Польщею безплатні автобуси курсують щодня з 07:00 до 16:00.

Крім того, евакуаційними автобусами переселенці зможуть безоплатно дістатися до координаційних центрів та місць поселення в межах міста й області.

Наразі Львівщина залишається єдиною областю в Україні, яка щодня приймає евакуаційні потяги. Також декілька разів на тиждень туди прибувають евакуаційні автобуси. Ними приїжджають люди з міст і сіл, де тривають активні бойові дії. Усіх їх зустрічають волонтери медико-психологічної допомоги, яку Львівська ОВА разом з партнерами розгорнула на вокзалі з перших днів повномасштабної війни.

Де переселенцям отримати допомогу

В Україні існує кілька онлайн-ресурсів для ВПО. З їхньою допомогою переселенці можуть отримати необхідну їм допомогу.

  1. Платформа "єДопомога". Тут ви можете подати заявку на отримання волонтерської допомоги. Це можуть бути харчі, засоби гігієни, ліки тощо.
  2. Портал "Прихисток". Завдяки йому ви зможете знайти доступне житло.
  3. Інформаційно-ресурсний центр "Взаємодія". Він підкаже вам алгоритм дій при надзвичайних ситуаціях. Також тут є довідки, мапи, електронні ресурси для постраждалого населення тощо.
  4. Електронний кабінет водія. На сайті ви можете перевірити та оплатити адміністративні правопорушення, отримати інформацію про авто та посвідчення водія, записатись в електронну чергу тощо.
  5. Портал "Веземо". Завдяки цьому ресурсу ви зможете перевірити час затримки рейсів, міжнародних та евакуаційних маршрутів тощо.
  6. Єдине соціальне середовище зайнятості. Підійде для тих переселенців, хто в пошуку роботи, а також дозволить записатись у центр зайнятості.
  7. Вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду. Тут ви зможете отримати довідки ОК-5 та ОК-7, подати заяви до ПФУ тощо.
  8. Сайт Liki24. На ресурсі є можливість знайти та замовити необхідні медикаменти.
  9. Освітній чат-бот EducationUaBot. Він містить інформацію про навчання в Україні. З його допомогою також можна знайти школу, садочок чи коледж за кордоном, відновити документи про освіту тощо.

Раніше ми писали про те, за яких умов безробітні українці в Польщі можуть отримувати грошову допомогу. Також ми розповідали, які вакансії пропонують українцям в Польщі без знання мови.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.