Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці в Польщі: хто може повторно отримати матеріальну допомогу

Розповідаємо, яку матеріальну допомогу українці зможуть повторно отримати в Польщі

Фото: Pexels, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українці в Польщі можуть розраховувати на повторну допомогу

Фото: Pexels, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українці, які переїхали до Польщі після 24 лютого, можуть повторно отримати медикаменти на суму 4 200 гривень.

Про це йдеться на сайті Health4Ukraine.

Хто може отримати допомогу

Така допомога передбачена у рамках реалізації програми американської гуманітарної організації Direct Relief. Збір заявок на отримання ліків проводили наприкінці квітня, після чого організація взяла паузу для залучення додаткових коштів.

Отримати гроші на придбання ліків та інших продуктів, які доступні в аптеці, можуть українці, які переїхали до Польщі після 24 лютого. Подати заявку за неповнолітніх можуть батьки чи опікуни. Крім того, люди, які вже отримували таку допомогу, можуть знову на неї розраховувати.

Людина, яка подала заявку на матеріальну допомогу, отримає повідомлення на електронну пошту, яка була вказана під час реєстрації. У повідомленні буде штрих-код із цифрами, який дозволить авторизуватися на сайті або у спеціальному додатку. Якщо протягом 30 хвилин після реєстрації відповіді немає, то скоріш за все в анкеті було допущено помилку.

Після схвалення заявки українці отримають індивідуальний код, який дозволить купити лікарські препарати на суму 4 200 гривень (500 злотих). З них 3 000 гривень розраховані на придбання медикаментів за рецептом та 1 200 гривень – на придбання безрецептурних ліків.

Щоб скористатися цією допомогою, в аптеці необхідно показати штрих-код на екрані телефону або в роздрукованому вигляді.

В якій ще країні можна отримати грошову допомогу

Грошова допомога спрямована на людей, які постраждали від війни в Україні, зареєстровані в муніципалітеті в Каталонії, та у яких щомісячний дохід менший за 481 євро у дорослого або менший за 629 євро – у матері з дитиною.

На сайті Женералітату Каталонії (Generalitat de Catalunya) з'явилася сторінка з інформацією про надання допомоги українцям. Максимальна сума грошової допомоги становить 400 євро на місяць та 100 євро на кожного неповнолітнього. Наприклад, сім'я з двох дорослих отримає до 800 євро, а мати з дитиною – 500 євро.

Подати заявку на виплати українці можуть з 15 грудня 2022 року до 31 січня 2023 року. Максимальний період виплат грошової допомоги – 6 місяців без продовження.

Раніше ми розповідали, кому у Німеччині збільшать грошову допомогу. Також ми писали, жителі яких населених пунктів не отримають матеріальну допомогу для ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.