Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця попередила про нові зміни: кому з українців краще коригувати плани

Пояснюємо, чому подорожі деяких українців за кордон у жовтні та листопаді триватимуть довше, ніж зазвичай

Фото: Укрзалізниця

УЗ змінить маршрути деяких безпересадкових вагонів

Фото: Укрзалізниця

В Укрзалізниці попередили про обмеження за маршрутами безпересадкових вагонів №431, 432 Київ — Відень — Київ та №430 Відень — Чоп — Відень. Усе через те, що угорські залізничники розпочали позапланові ремонтні роботи на залізниці між Будапештом та Віднем.

За інформацією пресслужби перевізника, ремонт відбуватиметься поетапно і триватимуть до середини листопада.

Так, зазначається, що безпересадкові вагони курсуватимуть лише до станції Будапешт-Келеті, без курсування між Будапештом та Віднем.

"Зміни будуть чинні з 27 жовтня до 18 листопада відправленням з Відня та з 26 жовтня до 17 листопада відправленням з Києва" — пояснили у пресслужбі.

Зазначається, що пасажири, які мали вирушати у подорож в ці дати, все ж зможуть доїхати до місця призначення. Так, угорська залізниця організувала наступний порядок доїзду у напрямку Відня:

  • після приїзду на станцію Будапешт-Келеті о 08:20 ранку можна скористатися метро (лінія М4) та доїхати до станції Будапешт-Келенфельд;
  • з цієї станції кожні 30 хвилин від'їжджатимуть автобуси до станції Татабанья, які підвʼязані для пересадки на поїзди до Відня. Наприклад, автобус, що виїжджає зі станції Будапешт-Келенфельд о 09:10 прибуває до станції Татабанія о 10:10, а вже о 10:26 до Відня відбуває поїзд RJX 62 до Відня.

Проїзд у автобусі та поїзді є безплатним, якщо у пасажира є квиток до Відня.

"Якщо ж у вас квиток у вагон №430 Чоп – Відень, ви можете безплатно скористатися іншими сидячими вагонами у поїздах Чоп – Захонь та Захонь – Будапешт, з якими й мав їхати ваш вагон №430, а потім дотримуватися інструкції вище", — підкреслили в УЗ.

Водночас виїхати з Відня можна буде наступним чином:

  • пасажирам з квитками з Відня мають сісти в один із поїздів: RJX 61 (відправлення об 11:40), EC 145 (відправлення о 12:42), RJX 63 (відправлення о 13:40), EC 147 (відправлення 14:37), RJX 65 (відправлення 15:42);
  • потрібно доїхати до станції Татабанья в Угорщині та пересісти на автобуси (які теж підвʼязані під прибуття поїздів і є безплатними), які довезуть до станції Будапешт-Келенфельд;
  • після прибуття на станцію потрібно спуститися в підземку та проїхати на станцію Будапешт-Келеті, звідки о 19:40 й вирушатимуть безпересадкові вагони до Києва.

Між Польщею та Україною курсуватиме ще більше поїздів

Польська залізниця пропонує українським колегам організувати рух поїздів за маршрутом Сянок – Хирів та Перемишль – Хирів. При чому поляки кажуть, що до Хирова курсуватиме одразу пара поїздів: один з Сянока, інший – з Перемишля.

Укрзалізниця вже отримала відповідну пропозицію, однак наразі на неї не відреагувала. Тому наразі невідомо, скільки займе часу організувати новий залізничний маршрут між країнами.

Як швидко бронювати квитки на поїзд

Громадяни нашої країни полюбляють подорожувати на поїздах, однак мало хто знає, як купувати квитки онлайн, а не в касах на вокзалі.

Так, спочатку варто відкрити на своєму гаджеті офіційний сайт Укрзалізниці та обрати розділ бронювання квитків. Там вводите інформацію про станції відправлення та прибуття, також не забудьте вибрати дату подорожі.

Після того, як виконаєте вказані вище дії перевірте, чи є доступні поїзди на обрані вами дати. Якщо є — обирайте зручний час відправлення, номер і клас вагона.

Раніше ми писали, на яких маршрутах працює воєнізована охорона, яка забезпечує безпеку пасажирів під час поїздок. Також ми розповідали, кому з пасажирів Укрзалізниця надає пільги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.