Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дороге задоволення: чому люди готові витрачати купу грошей на одяг для тварин

Разом з експертом з'ясовуємо, чому на одяг для тварин такі високі ціни та як вони формуються

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Одяг для тварин іноді дорожчий за людський

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У багатьох людей є домашні улюбленці – тваринки, які підіймають настрій, зустрічають з роботи та розділяють з людиною кожну мить її життя. Звичайно, як і дітей, тваринок хочеться балувати, купувати різноманітні смаколики та одяг, щоб домашній улюбленець завжди виглядав стильно та гарно.

Разом з експертом Олегом Титаміром сайт Pro Гроші з'ясовував, чому на одяг для тварин такий високий цінник.

Тварини – як маленькі діти

Коли людина наважується завести домашню тварину, то бере на себе дуже велику відповідальність. Вона починає ставитися до тваринки, як до маленької дитини, яку хочеться балувати. Звісно, кожен господар хоче, щоб його улюбленець завжди виглядав стильно та гарно, тому регулярно оновлює гардероб свого маленького друга.

Фото: Unsplash
Фото: Unsplash
Фото: Unsplash
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Ціни на одяг для тварин іноді приголомшливі – кофтинка для собаки може коштувати більше, ніж людська. Питання: чому так? Якщо на це витрачається менше тканини, а відповідно, й роботи.

Коли людина купує одяг для своєї тваринки, вона робить "емоційну покупку". Більшість людей готові витрачати гроші, навіть не дивлячись на цінник. Людині просто приємно купувати гарні речі для своїх улюбленців, це як з дітьми. Такі покупки напряму пов'язані з емоціями, не важливо яка буде ціна, головне, щоб у підсумку тваринка виглядала гарно та стильно.
Олег Тітамир

Олег Тітамир

Президент ГО "Українська організація захисту споживачів послуг"

Як магазини встановлюють ціни на такий одяг

Зазвичай зоомагазини порівнюють ціни на той чи інший одяг для тварин з різними брендами та виставляють середню вартість. Якщо товар певний час не вдається продати, то на нього робиться знижка. При складанні ціни немає ніякої маржинальності, ніякого маркетингу, є лише людські емоції.

Одяг для тварин
Відео: Gifer

Наприклад, ви купили кофтинку для свого улюбленця, за маленький період часу він з неї виріс. Тобто розрахунок на те, що ви знов повернетесь до магазину та купите щось нове для тваринки. Це також стосується іграшок. Завжди для тварин хочеться купувати щось нове, щоб зробити приємно своєму улюбленцю.

Тварина – найкращий друг людини, одна з причин чому хочеться повертатись додому. Тому любіть своїх маленьких друзів, захищайте їх та ніколи не залишайте.

Раніше ми розповідали про штрафи для власників тварин. Також ми писали, чому зросли ціни на корм для домашніх улюбленців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.