Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вже з 15 жовтня. Куди Укрзалізниця запустить новий міжнародний поїзд

УЗ офіційно оголосила дату запуску нових поїздів та відкрила деталі маршруту

Фото: Укрзалізниця, SKPL. Колаж: Pro Гроші

З України до Варшави запустять новий поїзд

Фото: Укрзалізниця, SKPL. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця запускає новий міжнародний поїзд до Варшави. Він почне курсувати вже у жовтні. Продаж квитків на перші поїзди відкрито.

Про це повідомили у пресслужбі УЗ.

За яким маршрутом курсуватиме поїзд

Залізничне сполучення з'єднає Львів та Варшаву. Поїзди між цими містами будуть курсувати вперше за 18 років. Маршрут буде організовано через станцію Рава-Руська та запрацює вже з 15 жовтня 2023 року.

На реалізацію цього проєкту Укрзалізниці знадобилося понад 6 місяців. Зокрема час був потрібен на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуску.

"Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном", – зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Наразі маршрут працюватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що у Львівській області. Там пасажири здійснюватимуть зручну пересадку з поїзда української ширини колії (1 520 мм) на поїзд європейської колії (1 435 мм) і зворотно.

До того ж розклад руху поїздів розроблений таким чином, щоб без зайвих пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й інші українські міста:

  • Івано-Франківськ;
  • Стрий;
  • Коломию;
  • Калуш;
  • Моршин;
  • Брюховичі;
  • Жовкву.

Пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові.

Крім того, пасажирам не варто хвилюватися за можливі запізнення, оскільки пересадка узгоджена. Поїзд завжди чекатиме усіх пасажирів.

Що відомо про графік та квитки

В УЗ зауважили, що дізнатися розклад руху та придбати квитки можна у мобільному застосунку Укрзалізниці.

Крім того, пасажири можуть купити два квитки одним кліком за пошуковим запитом від необхідного міста в Україні до Варшави чи Любліна або зворотно.

Квитки вже доступні у чат-ботах та на сайті Укрзалізниці, а також у міжнародних касах вокзалів.

Які ще міжнародні рейси запускає УЗ

У листопаді українці зможуть їздити до Чехії на поїзді Чоп – Прага. Рейси виконуватиме найбільший приватний пасажирський перевізник у Центральній Європі RegioJet. УЗ не вистачає рухомого складу, щоби організувати пасажирські перевезення такого формату.

Раніше ми писали про те, що УЗ збільшила кількість потягів з патрулем. Також ми розповідали, хто має пільги на поїздки Укрзалізницею.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.