Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З України восени запустять новий міжнародний поїзд – коли і куди можна буде доїхати

Для запуску цього маршруту залізничникам довелося прокладати нові колії європейського стандарту

Фото: SKPL. Колаж: Pro Гроші

З України до Польщі запускають новий поїзд

Фото: SKPL. Колаж: Pro Гроші

Вже у жовтні з України до Польщі почне курсувати новий поїзд. Він буде виїжджати зі станції Рава-Руська у Львівській області та прибувати до Варшави. Рух здійснюватиметься і у зворотному напрямку.

Про це пише видання yavp.pl.

Новий поїзд курсуватиме з 15 жовтня. Купити квитки на цей поїзд ще не можна, їх немає у відкритому доступі. На сайті Укрзалізниці їх також немає.

Водночас стало відомо, яким буде розклад руху нового поїзду. Інформація з'явилася на сайті польської залізниці.

Розклад руху буде наступним:

  • із Рави-Руської поїзд відправлятиметься з 11:00 і прибуватиме до Варшави (станція Варшава Всходня) о 17:29 (час в дорозі – 7,5 годин);
  • із Варшави поїзд відправлятиметься о 21:45 і прибуватиме до Рави-Руської о 5:15 (час в дорозі 6,5 годин).

Потяги курсуватимуть щоденно та робитимуть зупинку на станції Люблін. Один рейс зможе перевезти до 240 пасажирів.

Перевізником на маршруті буде приватна кампанія SKPL. На початку літа цей перевізник отримав дозвіл польської сторони на виконання рейсів на маршруті Варшава Всходня – Гребенне на кордоні з Україною і далі до станції Рава-Руська у Львівській області.

Для того, щоб запустити цей поїзд, на ділянці від польського кордону до Рави-Руської проклали 8,4 кілометрів нових колій європейського стандарту.

Укрзалізниця анонсувала нові рейси до Польщі

У вересні українська сторона підтверджувала, що від Рави-Руської до Варшави невдовзі почне курсувати новий поїзд, який забезпечить зручне сполучення між країнами. Однак дати запуску цього рейсу не уточнювали.

Крім того, в УЗ анонсували запуск нового поїзду між Києвом та Варшавою. Його мають сформувати з вагонів стандартного для України габариту.

Наразі доїхати залізницею з України можна у такі країни:

  • Польщу;
  • Угорщину;
  • Австрію;
  • Словаччину;
  • Молдову.

При цьому пряме залізничне сполучення з країнами Європи наразі існує з десятків українських міст, як обласних центрів, так і міст з меншою кількістю населення (наприклад, Миргород чи Чоп).

Раніше ми розповідали про те, хто має пільги на поїздки Укрзалізницею. Також ми писали про те, скільки коштує перевезти авто Укрзалізницею.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.