Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні можуть перекрити основні автомобільні дороги через негоду – перелік

Українців попросили бути обережними на дорогах та уважно планувати водіння, особливо великогабаритним транспортом

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні можуть перекрити деякі автомобільні шляхи через сніг

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Починаючи з 7 січня, в Україну прийде негода. Синоптики прогнозують ожеледь і налипання мокрого снігу, дощі з сильними поривами вітру та зниження температури. З огляду на можливі намети деякі автомобільні шляхи можуть перекрити для розчищення від снігу.

Про це повідомив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм у Facebook.

Він зауважив, що несприятливі погодні умови чекають мешканців усіх областей України, оскільки в неділю прийде арктичне повітря з півночі Європи та утворить активний циклон. Протягом кількох днів очікують снігопади від 10 до 30 см, дощі, сильні пориви вітру, хуртовини та ожеледицю. На вулиці температура повітря опуститься до 13-20° морозу, а в деяких областях стовпчик термометра показуватиме до -25° С.

Враховуючи негоду, не виключено, що на автомобільних дорогах буде ускладнено рух. Аби розчистити шляхи та забезпечити водіїв безпечним пересуванням, деякі траси доведеться тимчасово перекрити. Обмеження можуть запровадити на таких основних дорогах:

  • М-05 Київ-Одеса;
  • М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине;
  • М-13 Кропивницький-Платонове;
  • М-22 Полтава-Олександрія;
  • Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь;
  • Н-11 Дніпро-Миколаїв;
  • Н-24 Благовіщенське-Миколаїв;
  • Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка тощо.

Тому водіям потрібно зважати на потенційні проблеми і заздалегідь планувати маршрут. Мустафа Найєм додав, що вже цієї неділі в Агентстві відновлення почне функціонувати цілодобовий штаб для ліквідації наслідків негоди.

Але українцям необхідно власними силами допомагати фахівцям, зокрема, брати з собою ланцюги протиковзання на колеса та додаткове пальне. Не завадить термос із гарячим напоєм та якісь закуски, якщо доведеться чекати в заторах. Особливе прохання для водіїв великогабаритного транспорту – користуватися майданчиками для відстою вздовж державних доріг.

Польські фермери продовжують протестувати

Раніше ми розповідали, що 4 січня в пункті пропуску "Шегині-Медика" польські протестувальники відновили блокаду. Їхній лідер Роман Кондрув назвав умови обмеження руху транспорту: проїжджати можуть лише три вантажівки на годину, а легкові автомобілі пропускатимуть без затримок, як і машини з гуманітарним вантажем або продуктами харчування.

Польські фермери вимагають:

  • врегулювати умови імпорту харчових продуктів з України;
  • скасувати підвищення сільськогосподарського податку;
  • спростити процедуру отримання пільгових кредитів, які допомагають підтримувати ліквідність ферм;
  • надати субсидії на вирощування кукурудзи.

Протестувальники зауважили, що блокада триватиме щонайменше до 3 лютого, але згодні припинити акцію, якщо вдасться знайти конструктивні рішення спільно з владою. Тож водіям варто бути пильними та зважати на ускладнення виїзду та в’їзду в Польщу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Києві через обстріл виникли проблеми з громадським транспортом. Також ми повідомляли, що побачити метро на Виноградарі кияни зможуть не скоро та розповідали, як підрядник будівництва нашкодив українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.