Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві через обстріл виникли проблеми з транспортом

Комунальне підприємство запевняє, що на місце вже направлено відповідальну службу міста

Фото: Київпастранс, pexels. Колаж: Pro Гроші

Відомо про наслідки обстрілів

Фото: Київпастранс, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні через обстріли, які сталися 2 січня, виникли певні перебої зі світлом у столиці. Саме тому наразі є проблеми з рухом столичних тролейбусів та трамваїв.

Про це пише Київпастранс.

За словами комунального підприємства, наразі затримується рух тролейбусів № 4, 5, 7, 26, 6, 18, 24, 25, 28, 33, 35, 36, 34, 44, 47. Також деякі зміни є в русі трамваїв № 11к, 12к,17,19, 16к по вулицях:

  • Кирилівська;
  • Вишгородська;
  • Виговського;
  • Білицька;
  • Північна;
  • проспект Івасюка.

Всі зміни та затримки відбулися через технічні проблеми. Однак на місце вже направлено відповідальну службу міста.

На Київщині сотні споживачів залишилися без світла

Ми вже писали про те, що через атаку чимало людей залишилися без електроенергії. Без світла були в частині будинків у кількох районах, а саме:

  • Шевченківському;

  • Святошинському;

  • Голосіївському;

  • Подільському;

  • Оболонському.

Також у деяких районах тимчасово відсутній тиск у водопровідній мережі. А от Подільському районі є влучання на територію об'єкта цивільної інфраструктури, де було пошкоджено газову трубу. Без світла залишилася і частина будинків у Бучі. Більше про це читайте тут.

Що відомо про постраждалих у Києві та наслідки

Раніше ми вже писали, що у будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей та ще 117 мешканців вивели з будинку. Пізніше стало відомо, що одна з постраждалих померла в кареті "швидкої". Ще 27 людей госпіталізовані.

У громадах Київщини було пошкоджено низку приватних будинків та понад 60 автомобілів. Ще через падіння уламків сталася пожежа в недобудованій церкві, а також пошкоджені декілька підприємств, складських приміщень та один з обласних медзакладів.

Відомо, що 2 людини загинули у Фастівському районі, а ще 11 поранені. З них одна дитина. Всім людям зараз надається необхідна медична допомога. Більше про наслідки читайте тут.

Що буде з тарифами на комуналку у 2024 році

Ймовірно, що українцям таки доведеться платити більше за гарячу воду, газ та опалення. Але зміни відбудуть не раніше 2025 року. Виходить, що 2024 року люди платитимуть за комуналку на рівні 2023-го. У Нацбанку вважають, що якщо уряд відмовиться підвищувати тарифи зараз, то так вдасться стримати інфляцію та зростання цін на тлі війни.

"Її буде стримувати дія мораторію на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та теплопостачання. Відтермінування, за припущеннями цього прогнозу, буде скасовано лише у 2025 році", — йдеться в прогнозі регулятора.

Втім, коли мораторій скасують, то українцям варто очікувати точно підвищення цін на комунальних послуг.

Раніше ми писали, чи зміняться тарифи на газ та світло у січні. Також ми розповідали, хто з українців платитиме за воду за новими тарифами вже незабаром.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.