Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В київському метро готуються до нового ремонту? Яка станція під загрозою закриття

Проблеми виникли через фізичну зношеність та необхідність покращення експлуатаційних характеристик

Фото: Pexels, Офіс генпрокурора/Facebook. Колаж: Pro Гроші

У Києві хочуть закрити на ремонт ще одну станцію метро

Фото: Pexels, Офіс генпрокурора/Facebook. Колаж: Pro Гроші

У Київському метрополітені визнали необхідність планового ремонту на ще одній станції. Там існують ризики з огляду на фізичну зношеність конструкцій. Але безпеці пасажирів наразі нічого не загрожує.

Про це повідомив заступник начальника підприємства Дмитро Пінчук виданню "Телеграф".

Йдеться про ділянку тунелів Оболонсько-Теремківської лінії у районі транспортного вузла на "Почайній". Це також синя гілка метро, але станція розташована на протилежному кінці від місця, де розпочали ремонтні роботи.

"У зв’язку з фізичною зношеністю та необхідністю поліпшення експлуатаційних характеристик потребує проведення планового капітального ремонту ділянка тунелів по І-й головній колії "Почайна" та "Тараса Шевченка", – зауважив Пінчук.

Він додав, що підприємство вже проводить закупівлю проєктних робіт, але не уточнив, коли та на скільки будуть закривати станцію. Фахівець запевнив, що за ділянкою регулярно спостерігають та фіксують будь-які відхилення від норм згідно з чинною нормативною документацією. Українцям не потрібно хвилюватися за свою безпеку, адже поїзди забезпечують справне перевезення тунелями.

Нагадаємо, раніше начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський розповідав про стан відрізку між станціями "Тараса Шевченка" у Подільському районі та "Почайною" в Оболонському районі. Виявляється, тунель побудували у 1980-х роках в експериментальному форматі. Як результат – він має певні особливості, через які необхідно здійснити капітальні ремонтні роботи.

"Тунель змінює габарити: стає еліпсоїдної форми. Але жодної небезпеки для пасажирів нема. Ми планували влітку наступного року налагодити наземне сполучення і перекрити цей відрізок для ремонтних робіт", – прокоментував Брагінський.

Компенсація киянам за пересадки

18 грудня запрацювала тимчасова програма компенсації пасажирам за вимушені пересадки на станції метро "Либідська". Запровадження системи анонсував мер столиці Віталій Кличко, а пресслужба Департаменту транспортної інфраструктури КМДА розповіла, що робити для отримання відшкодування.

Варто знати, що кошти повертатимуть за проїзд:

  • маршрутом №2-М;
  • маршрутом №60;
  • маршрутом № 43-К;
  • синьою гілкою метрополітену.

Кияни платитимуть тільки один раз, навіть якщо спочатку скористаються метро, а потім пересядуть на наземний громадський транспорт. Водночас важливо, щоб загальний час поїздки не перевищував 2 години. Також необхідно валідувати свою пластикову чи цифрову картку при кожній пересадці, аби система компенсації спрацювала коректно.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що техногенна аварія загрожує ще одній станції метро та розповідали, де існує небезпека. Також ми повідомляли, що в київському метро запустили човниковий рух потягів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.