Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В авіакомпанії МАУ змінився директор – що відомо про нового керівника

Євгеній Дихне займав посаду директора "Міжнародних авіаліній України" з вересня 2019 року, причому у 2021 році судився з акціонерами за своє незаконне звільнення

Колаж: Pro Гроші

Кирило Звонарьов замінив на посаді директора МАУ Євгенія Дихне

Колаж: Pro Гроші

Стало відомо, що у найбільшої в Україні авіакомпанії МАУ змінилося керівництво. Відтепер посаду директора займає не Євгеній Дихне, а Кирило Звонарьов, який почав виконувати посадові обов’язки з 19 вересня.

Про це повідомила пресслужба "Міжнародних авіаліній України" на офіційному сайті.

Хто такий Кирило Звонарьов

Новий керівник МАУ має досить вражаючі професійні характеристики. Відомо, що за його плечами – 25 років управлінського досвіду. Він працював не лише в українських, але й у міжнародних компаніях.

Зокрема, з 2014 по 2022 рік Кирило Звонарьов займав посаду заступника Генерального директора міжнародного аеропорту "Бориспіль". У той же час він є доцентом кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності Національного авіаційного університету.

Проте у його кар'єрі є кілька підводних каменів. Відомо, що близько п’яти років – з 2003 по 2008 рік – Звонарьов працював на олігарха Ігоря Коломойського, а саме був віце-президентом його авіакомпанії "АероСвіт". Після банкрутства підприємства у 2012 році почав головувати у компанії "ФінАвіа" того ж Ігоря Коломойського.

Скандальна історія сталося зі Звонарьовим у 2015 році, коли він не зміг пройти відбір на посаду генерального директора аеропорту "Бориспіль". Тоді посадовець намагався відмінити конкурс та його результати. Тим не менше, згодом зміг зберегти свою посаду у якості заступника керівника.

Незаконне звільнення Євгенія Дихне

З попереднім директором МАУ теж трапилася загадкова спроба звільнення. У 2021 році результатом зібрання акціонерів компанії стало рішення про звільнення Дихне з посади. Про це він дізнався абсолютно випадково, подаючи документи на затвердження своєму нотаріусу.

В результаті судових тяжб Дихне вдалося відмінити рішення про звільнення і допрацювати на посаді до закінчення терміну дії контракту. 18 вересня він офіційно припинив виконувати обов'язки директора компанії "Міжнародні авіалінії України".

Продовжувати співпрацю акціонери МАУ не захотіли, що було зрозуміло після їхньої невдалої спроби звільнити Євгенія Дихне за рік до офіційного зняття з посади.

Раніше ми писали, як швидко та якісно знайти роботу мрії, а також розповіли про перший в Україні онлайн-аукціон з малої приватизації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.