Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Швидкий та якісний спосіб знайти роботу мрії: в Україні запустили онлайн-сервіс

Інтернет-ресурс працює в режимі реального часу та подає максимально актуальну інформацію

Колаж: Pro Гроші

Знайти роботу за допомогою сервісу можна кількома натисканнями, ввівши необхідні параметри пошуку

Колаж: Pro Гроші

В Україні почав функціонувати веб-сервіс під назвою "Єдиний портал вакансій", основна функція якого – надавати користувачам максимально достовірну, актуальну та "гарячу" інформацію стосовно працевлаштування.

Деталі розповіли в пресслужбі Міністерства економіки України.

Навесні 2022 року вперше відкрито оголосили про ініціативу – запустити сайт, який надаватиме українцям доступ до даних про відкриті вакансії залежно від обраного регіону, галузі та бажаного розміру заробітної плати. Авторами проекту стали Державна служба зайнятості спільно з Міністерством економіки.

У травні відомства підписали договір про співпрацю та інформаційну взаємодію. Щоб наповнити новостворений ресурс функціоналом, до його розробки також долучилися 5 найбільших українських сайтів з працевлаштування.

Результатом кількамісячної роботи став "Єдиний портал вакансій". На головній сторінці користувач може ввести чотири параметри, за якими буде проводитися пошук підходящих вакансій. Так, є можливість знайти конкретну посаду лише за її назвою. Ця функція підходить українцям, які не зважають на місце розташування роботодавця або ж планують працювати віддалено.

Також доступний детальний пошук, який сортує необхідні пропозиції та відкидає зайві за наступними критеріями:

  • регіон, де маєте змогу працювати;
  • конкретна галузь роботи, у якій пропонуєте високі навички та досвід;
  • діапазон середньої зарплати, за яку ви згідні виконувати посадові обов’язки.

Клікаючи на кнопку "Шукати", користувачу залишається лише ознайомитися із запропонованими варіантами. Зауважимо, вони додаються на сайт в режимі реального часу та є максимально актуальними.

Ресурс допоможе і роботодавцям, і працівникам

Зі слів Міністра економіки України Юлії Свириденко, сьогодні існує проблема відсутності інструментів швидкого пошуку вакансій для працевлаштування. Велика кількість українців через війну була вимушена покинути свої домівки, звільнитися з роботи і переїхати на інший кінець держави, щоб врятуватися від російських окупантів. Або ж цілі підприємства закрилися через неможливість забезпечити безпечні умови праці співробітникам.

Тож ця проблема потребує якнайшвидшого вирішення, оскільки економічна ситуація в країні не зможе відновитися та покращитися без налагодженої системи праці. Не маючи роботи, внутрішньо переміщені особи потерпають від відсутності засобів існування та знаходяться на межі бідності.

Тож запуск "Єдиного порталу вакансій" – дуже своєчасна ініціатива, покликана допомогти роботодавцям і працівникам знайти один одного, щоб спільними зусиллями сприяти відновленню та подальшому розвитку економіки.

Раніше ми писали, як гарантовано отримати роботу завдяки резюме, а також хто може очікувати на фінансову допомогу від ООН.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.