Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Макогона звільнили з посади голови Оператора ГТС – що відомо

Генерального директора ОГТСУ Сергія Макогона без його відома звільнили з посади, поки він перебував у робочому відрядженні

Колаж: Pro Гроші

Сергій Макогон займав посаду гендиректора з 2019 року

Колаж: Pro Гроші

На офіційному сайті акціонерного товариства "Магістральні газопроводи України" (МГУ) з’явилося повідомлення про звільнення з посади Генерального директора "Оператора ГТС України" (ОГТСУ) Сергія Макогона від 16 вересня 2022 року.

Про офіційне рішення вже колишній гендиректор розповів на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Історія звільнення виявилася загадковою. За твердженням посадовця, він дізнався про рішення несподівано, перебуваючи у робочому відрядженні. МГУ як єдиний власник 100% частки у статутному капіталі "Оператора ГТС України" голосуванням без присутності Сергія Макогона припинив усі його посадові повноваження.

При цьому причину зміни керівного складу не оголосили. Їх не сказали навіть винуватцю ситуації, і нового генерального директора теж поки не призначили. Незважаючи на відсутність відповідей, Сергій Макогон обіцяв друзям у соціальній мережі розібратися та детально вивчити справу.

При цьому він дозволив собі висловити кілька неофіційних припущень. Зокрема не відкидає можливість диверсії, яка покликана паралізувати функціональність ОГТСУ під час війни в Україні. Інша його версія – звільнення є спробою зірвати заплановану реорганізацію і реформу "Оператора ГТС України".

Що включає реформування ОГТСУ

Європейський Союз спільно зі Світовим Банком і Секретаріатом Енергетичної спільноти підтримали можливість реорганізації управління ОГТСУ, яка передбачала не лише проведення прозорих конкурсів на обрання нового складу керівництва, але й повну ліквідацію АТ "Магістральні газопроводи України" як ланки, що є зайвою у структурі.

Тепер незрозуміло, чи буде новий генеральний директор просувати ідею створення наглядової ради. Зауважимо, що Сергій Макогон займав посаду керівника з 2019 року, відколи почалося відокремлення ТОВ "Оператор ГТС України" від НАК "Нафтогаз".

Не одноразово пан Макогон доводив, що має на меті впровадити найкращі міжнародні стандарти та європейські практики для модернізації української газотранспортної системи.

Після свого звільнення він зауважив, що прийняте рішення є "безвідповідальним", оскільки ставить під загрозу енергетичну безпеку нашої держави.

Раніше ми писали, що відбувається з цінами на газ та як економити на електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.