Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На першому з початку війни приватизаційному онлайн-аукціоні продали спиртзавод

В Україні вперше з початку повномасштабної війни провели онлайн-аукціон із малої приватизації, що стало можливим завдяки спрощенню порядку здійснення процедури

Рустем Умєров впевнений, що спрощена процедура дозволить збільшити кількість онлайн-аукціонів

19 вересня вдалося провести онлайн-аукціон із малої приватизації, що стало першим прецедентом від початку війни в Україні. Фонд державного майна продав власність Кобиловолоцького спиртового заводу на Тернопільщині.

Деталі повідомив голова Фонду Рустем Умєров на особистій сторінці у мережі Facebook.

Переможцем торгів стало ТОВ "Аква Солар Інвест", зареєстроване у Вінницькій області. Організаторам вдалося підняти стартову вартість товару майже втричі – з 25,2 млн грн до 70,2 мільйонів. За таку суму новий власник отримає окреме майно Кобиловолоцького місця провадження діяльності та зберігання спирту державного підприємства "Укрспир".

До списку входять наступні позиції:

  • 20 об’єктів нерухомості;
  • 10 одиниць транспорту;
  • 500 одиниць виробничого устаткування;
  • під’їзна залізнична колія.

Загалом ТОВ "Аква Солар Інвест" дісталася площа будівель та споруд приблизно у 11,52 тис.кв. м, земельні ділянки займають близько 36,95 га. Проте всі придбання, які вдалося вихопити з-під зазіхань ще п’ятьох претендентів дістануться переможцю не одразу, а лише після повної сплати вартості, визначеної результатами аукціону.

Як зазначив Рустем Умєров, повернення до практики онлайн-приватизації допоможе підсилити український економічний фронт і створити нові робочі місця, що дуже важливо для підтримки держави під час війни.

Нові правила малої приватизації

Цей онлайн-аукціон відбувся за новими правилами процедури з малої приватизації. Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України наприкінці серпня вніс зміни до Порядку проведення електронних аукціонів із продажу об'єктів малої приватизації. Завдяки нововведенням вдалося спростити порядок проведення процедури, а також процес передачі майна новому власнику.

Також була покращена методика визначення цін, що дозволило забезпечувати справедливість ставок. Головні принципи онлайн-аукціонів, а саме прозорість та відкритість, і надалі залишаються пріоритетними.

Зі слів Рустема Умєрова, майже одразу після першого аукціону відбудуться ще два. Така активність є хорошим знаком для відновлення здорового приватизаційного середовища в Україні.

Раніше ми писали, що УЗ відновлює залізничне сполучення на сході України, а в Києві з обмеженнями працюватиме McDonald's.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.