Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця змінить низку рейсів у вересні — куди не поїдуть поїзди

Одразу шість поїздів Укрзалізниці у вересні змінять маршрути та курсуватимуть по-новому деякий час

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця змінює маршрути низки поїздів у вересні

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Компанія "Укрзалізниця" попередила пасажирів про чергові зміни у розкладі деяких поїздів.Усе через ремонтні роботи на дільниці Надвірна — Делятин.

Про це повідомляє пресслужба перевізника.

Що зміниться для пасажирів УЗ

Зазначається, що деякі поїзди курсуватимуть тільки до Івано-Франківська замість Рахова та Ясіні. Так, зміняться наступні рейси:

  • поїзд №6/5 Запоріжжя — Ясіня курсуватиме до Івано-Франківська 19 та 21 вересня, та з Івано-Франківська до Запоріжжя 20 та 22 вересня;
  • поїзд №15/16 Харків — Ясіня курсуватиме до Івано-Франківська 20 та 22 вересня, а з Івано-Франківська до Харкова 21 та 23 числа;
  • поїзд №95/96 Київ — Рахів їздитиме до Івано-Франківська 19, 20 та 21 вересня, та з Івано-Франківська до Києва 20, 21 та 22 числа;
  • поїзд №26/25 Одеса — Рахів приїжджатиме до Івано-Франківська 19, 20 та 21 числа, а їхатиме з Івано-Франківська до Одеси 20, 21 та 22 вересня.

Також пасажирам важливо знати, що поїзд №130/129 Полтава — Ворохта курсуватиме до Чернівців 20 та 22 вересня. З Чернівців до Полтави поїзд виїжджатиме 21 та 23 числа.

Також поїзд №229/230 Київ — Ворохта — Київ курсуватиме до Івано-Франківська 19 вересня. З Івано-Франківська до столиці можна буде приїхати 20 вересня.

Чому пасажири скаржаться на квитки

Усе тому, що значна частина квитків опиняється в руках у перекупників, які потам продають квитки за завищеними цінами. У підсумку, українці не встигають забронювати чи купити білет і змушені звертатися за допомогою до останніх.

Розв'язати проблему планують після інтеграції акаунтів УЗ з "Дією". В компанії вважають, що якщо облікові записи будуть проходити верифікацію в "Дії", це мінімізує випадки масового скуповування білетів.

Коли на УЗ продають квитки зі знижками

Наприклад, якщо купити білет одразу туди й назад у вагон 1-го чи 2-го класу, то можна заплатити за поїздку на 10% менше. Натомість у вагони 1-го класу білети потрібно купувати, враховуючи дату подорожі:

  • за 30 днів до відправлення – знижка 15%;
  • за 29-25 днів – 10%;
  • за 24-15 днів – 5%;
  • за 14-5 днів – ціна не змінюється;
  • за 4-2 днів – квитки дорожчі на 10%;
  • за 1-0 днів – плюс 15% і більше.

На інші поїздки квитки потрібно купувати, зважаючи на день тижня.

Раніше ми розповідали, який важливий сервіс з'явився в Укрзалізниці. Також ми писали, скільки коштує перевезти авто Укрзалізницею.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.