Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця запустила продаж квитків на новий рейс – його не було пів року

Сполучення, яке надасть новий рейс, не функціонувало близько пів року

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця запустила новий рейс, який не курсував півроку

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Національний залізничний перевізник оголосив про запуск рейсу, який сполучить західну, північно-західну Україну, а також Київ і Дніпро. Близько пів року не було єдиного потягу, який би подорожував цією траєкторією.

Деталі повідомила пресслужба Укрзалізниці у Telegram.

З 2 грудня можна замовити квиток на рейс № 131/132 сполученням Львів – Дніпро. Потяг вирушатиме зі Львова по парних числах та курсуватиме через станції у Червонограді, Ковелі, Сарнах, Житомирі тощо. Час відправлення – 18:08. Пасажири прибуватимуть до Києва о 9:28, що дуже зручно, враховуючи ранковий час.

Слідуючи через станції у Знам'янці та Олександрії, в Дніпрі рейс зупинятиметься о 18:25. Першу поїздку здійснять вже 10 грудня. У зворотному напрямку рейс курсуватиме також через день, тільки по парних числах. З 12 грудня пасажири відправлятимуться з Дніпра о 7:20 ранку. У Києві потяг зупинятиметься о 16 годині, після чого вирушатиме до Житомира, а потім – через Північне Полісся до Львова, куди прибуватиме о 6:55 ранку.

Зауважимо, що таке сполучення Укрзалізниця не забезпечувала для українців вже пів року через початок повномасштабного вторгнення Росії. Купити або забронювати квиток на рейс № 131/132 Львів – Дніпро можна онлайн на сайті залізничного перевізника, в офіційному застосунку чи безпосередньо в касі на залізничній станції.

Щоб забронювати білет, а потім викупити його в касі, потрібно на сайті чи в додатку знайти потрібний рейс, обрати час відправлення та місце призначення, натиснути на опцію "Зарезервувати" й оплатити послугу протягом 25 хвилин. Після цього ви отримаєте 14-значний код, який варто надати в касі Укрзалізниці, щоб забрати куплений квиток.

Обов'язково зверніть увагу на кінцеву дату викупу, яка вказана на сторінці оплати. Змінити цей термін неможливо, оскільки він встановлюється автоматично.

Новий "Сковорода Експрес"

3 грудня виповнюється 300 років від дня народження видатного українського поета, філософа і педагога Григорія Сковороди. Окрім пам'ятної монети, випущеної Національним банком України до цієї дати, з нагоди 300-річчя Укрзалізниця запускає рейс № 17/18 Харків – Ужгород, який має назву "Сковорода Експрес".

"До 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди – Укрзалізниця увічнює маршрут його мандрів з рідних Полтавщини та Харківщини до Карпат... і повернення додому", – зауважила пресслужба компанії.

Під час прибуття та відправлення пасажири слухатимуть спеціально створену музичну присвяту українського піаніста й віртуоза Євгена Хмари. Перший рейс з Ужгорода вирушив в обідню пору 2 грудня. Українці також можуть забронювати квиток на нього чи купити у касі залізничного перевізника.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що київське метро позбудеться деяких вагонів, і розповідали, звідки візьмуть гроші на нові й до чого тут РФ. Також ми повідомляли, що до Херсона та Миколаєва почали продавати квитки на поїзд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.