Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київське метро позбудеться деяких вагонів: звідки візьмуть гроші на нові і до чого тут РФ

Через те, що 80% вагонів київського метрополітену російського виробництва, здійснити модернізацію підземного транспорту складніше

Фото: КМДА, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Київ разом із європейськими партнерами підписали важливий меморандум

Фото: КМДА, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Київ підписали про взаєморозуміння щодо відновлення та модернізації транспортної інфраструктури української столиці.

Про це повідомляють у пресслужбі ЄІБ.

Спільний проєкт може забезпечити вкрай необхідну роботу на транспортній інфраструктурі міста, включно з модернізацією рухомого складу Київського метро.

Також партнери допоможуть місту позбутися залежності від рухомого складу російського метрополітену та відповідних запасних частин.

Наразі 80% вагонів київського метро – російського виробництва. Водночас більшість вагонів потребують модернізації, удосконалення чи заміни.

Поточна вартість проєкту становить 450 млн євро.

"Наша співпраця з Києвом сприятиме швидшій післявоєнній відбудові столиці, підтримуватиме її сталий міський розвиток та прискорить інтеграцію України до Європейського Союзу", – зазначила віцепрезидентка ЄІБ Тереза ​​Червінська, яка відповідає за діяльність компанії в Україні.

Коли припинять відключення світла в Києві

Мер Києва Віталій Кличко не виключив, що за декілька тижнів дійсно можна відновити пошкоджену енергетичну інфраструктуру, яка живить столицю, у разі якщо не буде нових ракетних ударів.

"Це питання більше до фахівців – до компанії ДТЕК. Деяка апаратура замовлена на Заході, її потрібно виготовити, привезти в Україну і встановити. Тобто це певний процес", – пояснив Кличко.

Водночас він зазначив, що енергетики та влада столиці намагаються відновити електропостачання максимально швидко та перейти на чіткі графіки.

Мер зазначив, що кияни мають бути готові до того, що відключення можуть тривати до весни. Це пов'язано також з низькими температурами, у багатьох людей стоять нагрівачі – у когось теплі підлоги, у когось УФ. Люди в холодний час завжди споживають більше електроенергії. Тому йде більше навантаження на енергосистему.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи можливий газовий блекаут. Також ми розповідали, скільки людей через обстріли живуть у холоді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.