Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Маршрут мандрів Григорія Сковороди – Укрзалізниця запускає новий рейс

Укрзалізниця створює рейс "Сковорода Експрес", який відтворює маршрут мандрів філософа з рідних Полтавщини та Харківщини до Карпат

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Світ ловив його, та не впіймав, але маршрут лишився

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

З нагоди 300-річчя від дня народження українського філософа, поета та педагога Григорія Сковороди – Укрзалізниця запускає рейс "Сковорода Експрес".

Про це повідомили в пресслужбі Укрзалізниці.

"До 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди — Укрзалізниця увічнює маршрут його мандрів з рідних Полтавщини та Харківщини до Карпат... і повернення додому", – йдеться в повідомленні.

Відтепер рейс №17/18 Харків — Ужгород носитиме горде ім'я "Сковорода Експрес", а вирушатиме та прибуватиме під спеціально створену музичну присвяту українського піаніста-віртуоза Євгена Хмари.

Перший рейс вирушить вже 2 грудня з Ужгорода о 13:25, а до Харкова прибуде наступного дня, 3 грудня, о 10:01.

Як забронювати звичайний квиток на поїзд

Укрзалізниця дає можливість пасажирам забронювати квиток на поїзд, але лише на короткий проміжок часу.

Для того щоб забронювати квиток і потім викупити його в залізничній касі, потрібно зробити такі кроки:

  • знайдіть потрібний потяг;
  • відмітьте бажані місця;
  • оберіть опцію "Зарезервувати";
  • оплатіть послугу резервування протягом 25 хвилин.

Після оплати, вашому замовленню буде присвоєний 14-значний код, який потрібно надати в касі Укрзалізниці, щоб забрати квиток. Під час замовлення квитка потрібно звернути увагу на граничну дату його викупу (вона вказана на сторінці оплати).

Граничний термін викупу бронювання продовжити неможливо, в Укрзалізниці немає такої послуги. Час викупу встановлюється автоматично. Ви можете викупити бронювання лише в касах перевізника.

Якщо на потрібному вам рейсі не знайшлось вільних місць, ви можете безплатно замовити послугу сповіщення у випадку їх появи у продажу. Подати запит на пошук квитків ви можете внизу сторінки з варіантами проїзду. Якщо поїзди відсутні, система сама запропонує вам скористатись послугою. Ви можете вибрати варіанти сповіщення:

  • "Повідомити на email" – з появою місць у продажу, вам надійде лист на електронну пошту.
  • "Забронювати місця" – з появою місць у продажу система забронює квитки, а вам надійде смс-повідомлення та лист на пошту.

Після цього у пасажира є 25 хвилин, щоб викупити квитки онлайн.

Поїзд до Сімферополя

Укрзалізниця разом із платформою UNITED24 розпочинає благодійний проєкт "Квитки до перемоги". На честь звільнення Херсона, з мрією про Сімферополь, компанія пропонує українцям забронювати квитки на перші потяги до деокупованих українських міст.

З 13 листопада можна оформити квитки на три перших рейси з Києва до п'ятьох міст:

  • уже деокупованого Херсона;
  • Маріуполя;
  • Донецька;
  • Луганська;
  • Сімферополя.

"Квиток можна придбати, зберігати як символ віри в ЗСУ і звільнення України від окупантів, а скористатися ним — одразу після деокупації. Щойно рух буде поновлено, залізничники надішлють повідомлення з датою та місцем", – повідомляють в Укрзалізниці.

Рейси буде здійснювати легендарний "Потяг до перемоги", розписані вагони якого присвячені подвигам людей на тимчасово окупованих територіях. Оформити символічний квиток можна на сайті сoncert.ua.

Кошти від продажу квитків будуть переказані через платформу UNITED24 на закупівлю last-mile транспорту, який допоможе сполучити деокуповані території із найближчими залізничними вузлами.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як купити квитки на поїзд до Варшави. Також ми розповідали, як підготуватися до поїздки потягом з дітьми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.