Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця відновила роботу популярного поїзда: куди знову можуть їхати пасажири

Поїзд курсуватиме щоденно в обох напрямках

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця відновлює роботу Слобожанського експреса

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Після майже річної перерви Укрзалізниця оголосила про відновлення курсування Слобожанського експреса. Свій перший рейс поїзд здійснить у четвер, 2 березня.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці у Telegram.

У компанії розповіли, що регіональний експрес №805/806 "Харків – Суми – Конотоп" щодня виїжджатиме з Харкова о 16:03. О 19:02 поїзд прибуватиме в Суми, а у Конотопі пасажири будуть о 21:08.

Назад з Конотопа поїзд вирушатиме щодня о 04:44. Час прибуття до Сум – 06:49, до Харкова – 09:51.

Поїзд матиме 8 зупинок, зокрема у таких населених пунктах, як:

  • Люботин;
  • Тростянець;
  • Білопілля;
  • Ворожба.

"На маршруті курсуватиме комфортний дизель-поїзд ДПКр-3, який вже пройшов плановий ремонт та повертається на свій маршрут", — розповіли в Укрзалізниці.

Вартість квитків у першому класі стартує від 207 грн, у другому класі – від 147 грн.

Додамо, що Слобожанський експрес свій найперший рейс здійснив 19 грудня 2021 року. Маршрут закрили 24 лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення російської армії в Україну.

Укрзалізниця позбувається радянського минулого

Процес українізації на УЗ стартував ще влітку 2022 року – тоді компанія ретельно вивчила всі можливі юридичні та технічні аспекти, опрацювала велику кількість інформації про об’єкти, які потребують українізації.

"На основі цих даних ми склали комплексну програму українізації, яка не просто змінює назви та знімає радянські символи чи російські назви, а фундаментально змінює українську залізницю", – розповів голова правління УЗ Олександр Камишін.

Комплексна програма з відмови від імперських та російських назв, позначок та зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту розрахована на три роки – з 2023 по 2025 роки. За цей час в декілька етапів планується українізувати все, що досі повʼязувало українську залізничну галузь з країною-агресором: назви регіональних філій, позначки кілометражу, сигнальні позначки, радянські барельєфи, назви станцій тощо.

Раніше ми розповідали, що в Україні курсує поїзд, обладнаний за європейськими стандартами. Також ми писали, чому Укрзалізниця обмежила продаж квитків на міжнародні рейси.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.