Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вперше за 17 років! Укрзалізниця відновить пасажирський поїзд в сусідню країну

Поїзд курсуватиме двічі на день у обох напрямках та розвантажить прикордонні пункти пропуску

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця запускає новий поїзд у Румунію

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Після 17-річної перерви Укрзалізниця здійснить перший пасажирський рейс на румунську станцію Валя-Вішеулуй. Це відбудеться вже 18 січня.

Таку інформацію оприлюднив голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін в Telegram.

Він повідомив, що перший поїзд №753Л вирушить 18 січня з Рахова о 6:10 ранку та прибуде до румунської станції о 7:45.

На сайті Укрзалізниці вже є квитки на цей напрямок. Більше того, поїзди курсуватимуть двічі на день в обох напрямках – уранці та вдень.

Тобто у напрямку Румунії поїзди відправлятимуться о 6:10 та о 14:10. Жодних зупинок поїзд не робить і курсує виключно між станціями Рахів та Валя-Вішеулуй. Час в дорозі становитиме 1 годину 35 хвилин.

Квитки на поїзд вже доступні у продажу
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Так само двічі поїзди курсуватимуть у зворотньому напрямку. Зі станції Валя-Вішеулуй – об 11:45 з прибуттям у Рахів вже о 12:20. Другий поїзд виїжджатиме о 18:15 та прибуватиме на кінцеву станцію о 18:50. Час в дорозі у становитиме всього на всього 35 хвилин.

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Вартість квитків у першому класі стартує від 300 грн, у другому класі – від 181 грн.

Рейс відправиться вперше за 17 років

Укрзалізниця готувалася до відновлення цього сполучення і 9 листопада 2022 року здійснила перший пробний рейс на ділянці Рахів – Ділове – Валя-Вішеулуй.

Наприкінці серпня 2022 року УЗ завершила реконструкцію та відкрила дві додаткові ділянки залізничного сполучення. Ділянки Рахів – Берлебаш – держкордон та Тересва – держкордон є додатковими маршрутами між Україною та Румунією. У межах реалізації проєкту відновлено 19,3 км від Рахова до державного кордону та 1,1 км від державного кордону до Тересви.

Ділянка Рахів – Берлебаш була закрита для руху поїздів у 2011 році, а Тересва – держкордон – у 2007 році.

Однак Укрзалізниця розпочала переговори з Румунією, щоб відновити колії, які потребували ремонту, на території сусідньої країни. Після цього між країнами мали відкрити пункт пропуску Берлебаш – Валя-Вішеулуй. Цей напрямок дасть можливість суттєво розвантажити наявні пункти пропуску Вадул-Сірет – Дорнешти та Дяково – Халмеу.

Раніше ми писали, що Укрзалізниця запускає абсолютно новий маршрут. Також ми писали, що Укрзалізниця відновила ще один поїзд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.