Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця скасує правило, яке не подобалося всім: про що попередили українців

Пояснюємо, до яких змін потрібно готуватися українцям та усім, хто часто подорожує поїздами

Фото: Укрзалізниця, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці купуватимуть квитки з пересадкою і без за однаковою ціною

Фото: Укрзалізниця, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця планує впорядкувати вартість квитків, з якими пасажири можуть здійснювати пересадку в межах одного поїзда. Наразі безпересадкові квитки можна придбати дешевше, ніж білети з пересадкою.

Як повідомили у пресслужбі компанії, вже незабаром вартість поїздки з пересадкою коштуватиме стільки ж, як без пересадки на інший поїзд.

В Укрзалізниці зазначають, що пасажири, які їдуть в одному поїзді за тим самим маршрутом, не повинні по-різному сплачувати за свою подорож. До того ж іноді пасажири, які придбали дешевий квиток без пересадки, подорожують у комфортніших умовах від тих, які виклали за квиток більшу суму, ще й змушені при цьому пересідати в інший поїзд.

"Така поїздка, на жаль, коштуватиме дорожче за прямий квиток: система на основі тарифної політики визначає поїздки від початкової до кінцевої точки маршруту як найдешевші, а поїздки між проміжними точками маршруту — як дорожчі", — зазначається у повідомленні.

Перевізник пояснив, що, наприклад, на поїзд №86, який їде з Запоріжжя до Львова, пасажир вже не може придбати прямі квитки. Але ще можна придбати поїздку від Запоріжжя до П'ятихаток та від П'ятихаток до Львова. Причому на той самий поїзд. Звісно, якщо у пасажира є якісь термінові справи, він змушений буде купувати два квитки на один поїзд з пересадкою у П'ятихатках.

Та, крім того, що пасажиру у П'ятихатках доведеться збирати свої речі та пересідати на нове місце, йому ще й треба заплатити за це додаткові гроші.

Отже, над розв'язанням цієї проблеми перевізник вже працює, але українців попереджають, що не варто чекати на швидкі зміни. Але зараз, щоб хоч якось полегшити життя пасажирам, яким не вдалося купити один квиток на весь маршрут, їм надали автоматичну пропозицію пересадок у мобільному додатку УЗ.

Як Укрзалізниця змінила купівлю квитків

Нещодавно компанія оновила свій мобільний застосунок. Тепер пасажири зможуть зручно купувати квитки з пересадками. Через це нововведення відбудеться також ще низка змін. Наприклад:

  • Мінімальний час на пересадку з одного поїзда на інший буде тривалішим – він становитиме 20 хвилин, тож у пасажирів буде час, аби зорієнтуватися на незнайомій станції.
  • Максимальний час у дорозі становитиме 36 годин, при цьому пасажирам не пропонуватимуть маршрути з пересадками, якщо через це збільшуватиметься тривалість поїздки
  • Рейси для пересадок будуть підбиратися максимально зручно, щоб відстань по маршруту була мінімальною.

Раніше ми розповідали, чому Укрзалізниця підвищила вартість квитків на поїзди. Також ми писали, що в українських поїздах з'являться "жіночі купе".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.