Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Воєнізована охорона патрулюватиме потяги — про що варто знати пасажирам

Під час рейсу у потязі перебувають двоє працівників воєнізованої охорони. Вони здійснюють постійний контроль за порядком і патрулюють вагони

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Щоб викликати охорону, слід звернутися до провідника

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Уже з 30 червня Укрзалізниця повернула до пасажирських поїздів воєнізовану охорону. До таких кроків вдаються заради безпеки українців.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

У яких потягах працюють охоронці

Наразі воєнізована охорона працює у таких поїздах:

  • №81 Київ – Ужгород;
  • №41 Дніпро – Трускавець;
    №712 Київ – Краматорськ.

"Продовжуємо працювати над питаннями безпеки наших пасажирів. Разом із жіночими купе поновили охорону в окремих поїздах. Працівники відомчої охорони вже здійснили 17 рейсів і долучилися до вирішення декількох конфліктних ситуацій. Це були дрібні конфлікти, нічого серйозного, наприклад, не допустили до поїзда пасажира у нетверезому стані", – зазначив голова правління АТ Укрзалізниця Євген Лященко.

Надалі в Укрзалізниці збираються масштабувати проєкт з урахуванням результатів першого тижня.

Як працює воєнізована охорона

Під час рейсу у потязі перебувають двоє працівників воєнізованої охорони. Вони здійснюють постійний контроль за порядком і патрулюють вагони. Всі співробітники воєнізованої охорони забезпечені спецформою, знаками розрізнення та проходять інструктаж перед кожним рейсом.

Як викликати охорону потяга

Щоб викликати працівників воєнізованої охорони, слід звернутися до провідника або начальника поїзда.

Які обов'язки в охорони

Працівники охорони під час рейсу мають право:

  • здійснювати заходи фізичного впливу;
  • використовувати спеціальні засоби;
  • розглядати справи про адміністративні правопорушення;
  • накладати адміністративні стягнення;
  • затримувати та передавати правопорушників до правоохоронних органів;
  • проводити особистий огляд і огляд речей.

Що відомо про "жіночі купе"

Раніше ми писали про те, шо наприкінці травня 2023 року в Укрзалізниці повідомили про запровадження "жіночих купе". Таким чином в компанії мають намір допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше, пересуваючись поїздом.

Відомо, що тестування таких купе відбуватиметься протягом кількох місяців, однак остаточне рішення буде ухвалено в залежності від реального попиту та відгуків пасажирів.

"Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, посилене патрулювання та невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", – зазначили в компанії.

До того ж у 2010 році Укрзалізниця вже намагалася запустити таку послугу, однак на неї не було високого попиту серед пасажирів, тому розробку проєкту призупинили.

Навіщо хочуть створити окремі вагони для чоловіків та жінок

Автори відповідної петиції пропонують запустити такі вагони у потягах Укрзалізниці, які прямують маршрутом довше за 6 годин для того, аби пасажири не відчували дискомфорт через присутність в купе або плацкарті осіб протилежної статі.

Раніше ми розповідали, як Укрзалізниця підготувалася до літнього сезону. Також ми писали, як з 1 червня змінилася вартість квитків на потяги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.