Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Між Україною та Польщею запустять поїзд, який не курсував 10 років: куди доїдуть пасажири

Відновити залізничне сполучення стало можливим після того, як УЗ ревіталізувала вітчизняну ділянку колії до польского кордону

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Між Україною та Польщею курсуватимуть два нові поїзди

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Незабаром українцям буде стане ще легше подорожувати у сусідню Польщу і назад. Так, країни планують з'єднати двома додатковими поїздами.

Як повідомляє видання Ukrayina.pl, один із поїздів курсуватиме від Рави-Руської до Варшави.

Також залізничники планують відновити поїзд Сянок – Хирів, на якому пасажири їздили до 2010 року. Маршрут закрили через велику кількість контрабандистів.

За інформацією журналістів, залізничними маршрутами опікуватиметься приватний перевізник SKPL Cargo. Компанія готова запустити три щоденні пари поїздів з 15 грудня 2024 року по 14 грудня 2029 року. Такий план з'явився після того, як на початку цього року "Укрзалізниця" ревіталізувала вітчизняну ділянку колії від Хиріва до польського кордону.

У компанії вже є дозвіл пасажирські перевезення між країнами. Мова про залізничний маршрут з Рава-Руської який, імовірно, запрацює з 24 серпня.

Як пояснив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучка, поїзд курсуватиме між Рава-Руською та Варшавою двічі на день. Очікується, що завдяки новим рейсам знизиться навантаження на найпопулярніші маршрути.

Поїзда між Львовом і Варшавою

У квітні 2023 року "Укрзалізниця" випробувала євроколію, по якій курсуватимуть пасажирські поїзди з польської столиці до Рава-Руської та Львова.

Таким чином Рава-Руська перетвориться у зручний пункт пересадки між поїздами на євроколії та поїздами Укрзалізниці на українській колії.

На УЗ виникли труднощі з квитками

Останні кілька тижнів пасажири у соціальних мережах скаржилися на дефіцит квитків. Неприємна для багатьох ситуація виникла на фоні активного сезону відпусток, через що зріс попит на перевезення пасажирів.

Серед найпопулярніших напрямків, на які відсутні квитки:

  • Запоріжжя-Дніпро-Львів;
  • Львів-Дніпро-Запоріжжя;
  • Харків-Львів, Одеса-Львів, Харків-Одеса;
  • Одеса-Харків;
  • Львів-Харків;
  • Львів-Одеса;
  • Київ-Хелм, Київ-Перемишль.

Втім, "Укрзалізниця" задіює резервні можливості, тому ледь не щодня оголошує про призначення додаткових поїздів.

Раніше ми розповідали про нову послугу, яку запустила "Укрзалізниця". Ще ми писали, яке нововведення на залізниці не сподобалося пасажирам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.