Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця запустила новий потяг — який маршрут та як придбати квиток

Розбиралися, як курсуватиме новий додатковий потяг з Києва до Львова та коли можна буде придбати на нього квитки

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

УЗ запускає додатковий поїзд сполученням Київ-Львів

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця призначила новий додатковий потяг №191/192 за популярним внутрішнім маршрутом Київ – Львів. Поїзд сформують із нових вагонів.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Коли курсуватиме потяг

Поїзд відправлятиметься зі столиці у найбільш "пікові" дати: 30 червня, 1, 2, 8 та 15 липня зранку, о 07:05, і прибуватиме до Львова вже о 14:49.

Зворотно, зі Львова, поїзд виїжджатиме 30 червня, 1, 2, 8 та 15 липня о 14:37 і прибуватиме до столиці о 22:27.

Потяг сформують із нових вагонів

Відомо, що поїзд сформують із нових вагонів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, з кондиціонуванням, кнопкою виклику провідника та сигналізацією всередині купе.

Крім того, для пасажирів з Дніпра, Запоріжжя та Харкова цей поїзд — зручна пересадочна опція, щоб дістатись Львова швидко та зручно: в напрямку Львова пересісти на поїзд №191/192 можна з поїздів №79 Дніпро – Київ, №38 Запоріжжя – Київ та №63 Харків – Київ (час очікування пересадки не перевищить півтори години у всіх випадках).

Так само — у зворотному напрямку: здійснити пересадку з поїзда №192/191 можна на поїзди №64 Київ – Харків та №80 Київ – Дніпро (час на пересадку в обох випадках не перевищить 47 хвилин).

Коли будуть доступні квитки

Квитки на всі рейси вже доступні в застосунку Укрзалізниці, в чат-ботах, на сайті та в касах вокзалів.

Що відомо про "жіночі купе"

Наприкінці травня 2023 року в Укрзалізниці повідомили про запровадження "жіночих купе". Таким чином в компанії мають намір допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше, пересуваючись поїздом.

Відомо, що тестування таких купе відбуватиметься протягом кількох місяців, однак остаточне рішення буде ухвалено в залежності від реального попиту та відгуків пасажирів.

"Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, посилене патрулювання та невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", – зазначили в компанії.

До того ж у 2010 році Укрзалізниця вже намагалася запустити таку послугу, однак на неї не було високого попиту серед пасажирів, тому розробку проєкту призупинили.

Навіщо хочуть створити окремі вагони для чоловіків та жінок

Автори відповідної петиції пропонують запустити такі вагони у потягах Укрзалізниці, які прямують маршрутом довше за 6 годин для того, аби пасажири не відчували дискомфорт через присутність в купе або плацкарті осіб протилежної статі.

Раніше ми розповідали, як Укрзалізниця підготувалася до літнього сезону. Також ми писали, як з 1 червня змінилася вартість квитків на потяги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.