Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям варто бути обачними: яку провокацію вигадали польські аграрії

Польські протестувальники вигадують нові провокації, щоб зупинити рух українським вантажівкам та автомобілям

Фото: Oszukana Wieś/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Поляки почали розсипати шурупи на дорогах, щоб перекрити рух українцям

Фото: Oszukana Wieś/Facebook. Колаж: Pro Гроші

На польсько-українському кордоні зростає напруга. Протестувальники намагаються різними способами продемонструвати свою неповагу до українських далекобійників. Так, аграріїв застали за спробами пробити колеса автівкам.

Про це свідчить відео, опубліковане телеканалом "Конкурент TV".

Як польські аграрії намагалися пробити колеса українцям


Біля пункту пропуску "Рава-Руська" стався неприємний інцидент. Польські страйкарі висипали на дорогу шурупи та цвяхи. Такі дії, ймовірно, направлені на те, що заблокувати рух українському транспорту, зокрема, пасажирських автобусів. Тому водіям довелося прибирати гострі предмети з дороги.

"Проїхали машиною на рамі, викидаючи цвяхи, шурупи", – розповів один із водіїв.

Польські фермери розсипали цвяхи та шурупи на дорогу
Польські фермери розсипали цвяхи та шурупи на дорогу
Фото: Скріншот

Щоб прибрати цвяхи до пункту пропуску приїхали представники комунальної служби та правоохоронні органи Польщі.

Які ще провокації влаштовували протестувальники


Ситуація стала ще складнішою після наймасштабнішої диверсії, яка відбулася 25 лютого. Тоді поляки розкрили та висипали вміст восьми вагонів з українською кукурудзою.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що було знищено 160 тонн українського зерна, яке прямувало транзитом до порту Гданська і потім до інших країн.

Це була не перша подібна акція, ще 23 лютого поляки висипали ріпак у трьох вагонах-зерновозах. Це відбулося на залізничному пункті пропуску "Дорогуськ". Вантаж мав їхати до Німеччини. Крім того, у той день протестувальники намагалися залякати українців сиренами.

Подібна ситуація з висипанням українського зерна була й 11 лютого. Тоді неподалік від пункту пропуску "Дорогуськ" страйкарі напали на українські вантажівки та висипали частину зерна з кузовів на асфальт. Водіям трьох фур довелося повертися в Україну. Тоді близько тонни українського зерна були втрачені через провокаційні дії фермерів.

Раніше ми повідомляли, що 22 лютого уряд Польщі ввів особливий режим на кордоні з Україною. Також пропонуємо дізнатися, навіщо польські протестувальники зупиняли автобуси з українцями.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.