Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна відкриває новий пукнт пропуску на кордоні з країною ЄС – де саме

Наразі там завершили капітальний ремонт та планують запустити рух транспорту вже до 13 листопада

Фото: ДПСУ. Колаж: Pro Гроші

В Україні запрацює новий пункт пропуску

Фото: ДПСУ. Колаж: Pro Гроші

До кінця цього тижня на кордоні з Румунією почне працювати новий міжнародний автомобільний пункт пропуску "Красноїльськ – Вікову де Сус".

Про це повідомили в Мінінфраструктури.

Через новий пункт пропуску можна буде проїхати одним із видів транспорту:

  • легковим автомобілем;
  • порожньою вантажівкою.

Наразі там завершений капітальний ремонт понад 7 кілометрів дороги, облаштована територія автомобільного пункту пропуску та робочі місця для представників всіх служб, змонтована система освітлення та система зв’язку, встановлене все необхідне обладнання.

Українська влада розраховує, що цей пункт пропуску розвантажить єдиний діючий пункт пропуску на українсько-румунському кордоні "Порубне – Сірет", через який йде дорога до європейських портів.

"Він надважливий для українських експортерів і для вантажного транспорту немає альтернативи проїзду з України до Румунії. Інші пункти пропуску на українсько-румунській ділянці кордону не призначені для проїзду вантажівок", – пояснили у Мінінфраструктури.

Чи відбуватиметься експорт через новий пункт пропуску

"Красноїльск – Вікову де Сус" від початку також проєктувався як пункт пропуску для пішоходів і легкового транспорту. Однак через війну вирішили здійснювати пропуск вантажівок через "Красноїльськ".

Спершу буде здійснюватись пропуск лише порожніх вантажівок. Згодом мають дозволити проїзд вантажівок з українським експортом.

"Це стане можливим після завершення робіт з румунського боку", – повідомили в Мінінфраструктури.

Українців просять залишатися за кордоном

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 9,3 мільйона українців покинули країну. З них вже повернулися додому 7,4 мільйона. Втім, наразі за кордоном ще перебуває 2,1 мільйона громадян України.

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук попросила громадян не повертатися на зиму до України. За її словами, якщо є можливість залишитися, то краще поки що перезимувати за кордоном.

"Наші діти мають жити й навчатися тут, та поки що утримаймось, тому що розуміємо, що ситуація погіршуватиметься, і зиму треба вижити. Переживемо зиму, а далі будемо думати про все решта", – зазначила Верещук.

Раніше ми писали про те, чи можуть виїхати за кордон чоловіки, які вийшли з в'язниці. Також ми повідомляли, що уперше за 24 роки відновили рух поїзда Київ-Кишинів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.