Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Уперше за 24 роки відновили рух поїзда Київ-Кишинів

В один бік поїзд буде їхати приблизно 13 годин, на маршруті наразі курсує "Потяг до Перемоги"

Фото: Calea Ferată din Moldova. Колаж: Pro Гроші

Новий потяг курсуватиме через день

Фото: Calea Ferată din Moldova. Колаж: Pro Гроші

Україна та Молдова відновили рух пасажирських потягів за маршрутом Київ-Кишинів. Це сталося після 24-річної перерви.

Про це йдеться у повідомленні Молдовської залізниці.

Потяг №351/352 курсуватиме через день з відправкою зі станції Київ-Пасажирський о 17:02, прибуватиме на станцію Унгени о 07:53, до столиці Молдови – о 10:38. Зворотно рейс відправлятиметься о 17:45, проходитиме Унгени о 20:51 та прибуватиме до Києва об 11:48.

У поїзді сім вагонів, п'ять з яких – купейні і два плацкартні. Час у дорозі в один бік – приблизно 13 годин.

Маршрут міжнародного сполучення матиме стиковку на станції Унгени з можливістю зробити пересадку до станції Ясси (Румунія), де розташований міжнародний аеропорт.

На маршруті наразі курсує "Потяг до Перемоги", кожен із семи вагонів присвячено тимчасово окупованій території України.

Керівник молдовської залізниці Олег Тофілат в своєму виступі на церемонії підкреслив, що перезапуск маршруту є важливим етапом розвитку всього регіонального сполучення.

"Цей потяг забезпечить хороше сполучення з аеропортом, ми маємо намір спростити логістику до аеропорту, в Ясси та до Бухареста", – наголосив він.

Нагадаємо, нещодавно Укрзалізниця відкрила продаж квитків на анонсований нічний рейс №191/192 Краматорськ-Одеса. Продаж здійснюється у застосунку, чат-ботах, на сайті Укрзалізниці та у квиткових касах, ціни стартують від 364 грн.

Поїзд відправлятиметься з Краматорська щоденно о 15:20 і прямуватиме через Слов’янськ, Барвінкове, Лозову, Павлоград, Синельникове, Дніпро, Кам'янське, Вільногірськ, П'ятихатки, Олександрію, Знам'янку, Кропивницький, Плетений Ташлик, Новоукраїнку, Помічну, Первомайськ, Врадіївку, Любашівку, Балту, Подільськ та Роздільну.

Також ми розповідали, що пасажирам Укрзалізниці надали можливість до березня добиратися до вокзалів та з них на таксі зі знижкою до 50% навіть напередодні комендантської години.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.