Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві може з’явитися човниковий рух метро: що відомо про дату запуску

Вночі проводять випробовування руху транспорту, а згодом буде розроблено точний графік курсування

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У київському метро запустять човниковий рух

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З огляду на закриття шістьох станцій київського метро міська влада розглядає можливість запуску човникового руху в тестовому режимі. Його здійснюватимуть синьою гілкою в межах непрацюючої ділянки, щоб полегшити киянам пересування підземним транспортом.

Про це розповів директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор в ефірі телеканалу "Київ24".

Рух човниковим методом можна порівняти з принципом фунікулеру: поїзди ходитимуть в обидва боки своєю колією, не розвертаючись у кінцевих пунктах. У КМДА хочуть запустити два такі вагони, які курсуватимуть з інтервалом 13-15 хвилин. Причому вони зупинятимуться на кожній зупинці – від станції "Теремки" до "Деміївської".

На жаль, продовжити рух до наступної зупинки "Либідська", яка функціонує у штатному режимі, неможливо, адже це зіб’є традиційний графік поїздів. Наразі проводяться випробовування у нічний час доби, остаточний графік досі розробляють. Запуск човникового руху в тестовому режимі Оболонсько-Теремківською лінією заплановано на 13 грудня.

Містянам обіцяли повідомити про зміни згодом. Руслан Кандибор зауважив, що подібне нововведення дозволить зменшити навантаження на автобуси і тролейбуси, які їздять по дублюючому маршруту. Отже з’явиться можливість забрати кілька одиниць транспорту та розвантажити дороги.

Як рухається наземний транспорт

Оскільки орієнтовний час ремонтних робіт становить шість місяців, для містян екстрено організували курсування наземних транспортних засобів. За словами мера Києва Віталія Кличка, наразі пасажирів возять по дублюючому маршруту 82 автобуси та 20 тролейбусів. Йдеться про:

  • №2м – "Кібернетичний центр" – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська";
  • №43к – "Кібернетичний центр" – ст. м. "Либідська";
  • №38 – шлях автобуса продовжили до ст. м. "Либідська".

"Організували роботу наземного громадського транспорту від станції метро "Теремки" до "Либідської" за трьома маршрутами. Наразі курсують 82 автобуси (інтервал руху 1 хвилина) та 20 тролейбусів (інтервал руху 3 хвилини). Рух поїздів синьої гілки метрополітену здійснюється від станції "Героїв Дніпра" до "Либідської", – підкреслив Віталій Кличко.

Варто уточнити, що з 12 грудня автобус №2м і тролейбус №12 не будуть заїжджати на проспект Науки, вулицю Саперно-Слобідську та проспект Валерія Лобановського.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що техногенна аварія загрожує ще одній станції метро та розповідав, де існує небезпека. Також ми повідомляли, що відбувається у Києві після закриття станцій метрополітену.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.