Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Транспортний колапс ще попереду? Коли обіцяють відновити "синю гілку" в київському метро

В столичному метро спеціальна комісія провела огляд закритих станцій аби спрогнозувати, скільки ще там не будуть курсувати потяги

Фото: Костянтин Бондарєв/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Українцям повідомили, коли в Києві зможуть відкрити станції метро "синьої гілки"

Фото: Костянтин Бондарєв/Facebook. Колаж: Pro Гроші

У Києві через проблеми з герметичністю тунелю закрили шість станцій метро на "синій гілці" для проведення ремонтних робіт. 26 січня, члени тимчасової контрольної комісії (ТКК), створеної для розслідування аварії між станціями "Либідська" та "Деміївська", спустилися в тунель, аби оглянути все.

Голова тимчасової контрольної комісії (ТКК) Олександр Тимченко повідомив попередні терміни закінчення ремонтних робіт у метро після огляду станцій.

Які роботи проводяться в метро


На станціях проводяться роботи з укріплення стін для забезпечення безпеки, після чого розпочнуть розрив тунелю. Цей процес дозволить з'ясувати зовнішній стан тунелю та визначити причину аварії. Після завершення цих етапів буде можливо зробити додаткові висновки.

Олександр Тимченко повідомив, що гарантійний термін експлуатації станції, зазначений у договорі, становив один рік. При цьому важливо зазначити, що глибина станції коливається від 5 до 8 метрів.

Було сказано, що загальний термін відновлювальних робіт на станції оцінюється приблизно у шість місяців.

Які пронози дають в Київській міській раді


Депутатка Київради Вікторія Пташник вказала, що представники КМДА і Київського метрополітену підтвердили, що ремонтні роботи на станції завершаться протягом шести місяців після їх призупинення. Після чого жителі та гості міста зможуть знову користуватися підземним транспортом.

Однак Пташник висловила обурення щодо можливих проблем на інших станціях метро та тунелях. Вона наголосила, що комісія сьогодні висунула питання та направила запит для контролю за іншими ділянками метрополітену з метою запобігання подібним аварійним ситуаціям у майбутньому.

Яку ділянку київського метро хочуть перекрити у 2024 році


У Києві планується закрити станції між "Почайна" і "Тараса Шевченка". За результатами обстеження виявлено просідання тунелів, тому заплановані ремонтні роботи розпочнуться у літній період 2024 року. Представник міської влади вказав на важливість своєчасного обстеження та утримання метро в робочому стані, уникнення кризових ситуацій, аналогічних тій на ділянці між "Деміївська" та "Либідська".

Щодо обмежень руху, альтернативний човниковий проїзд буде тимчасовим рішенням. Це дозволить організувати безперебійний рух пасажирів. В ході робіт інтервали можуть трохи збільшитися, але це може також призвести до збільшення використання наземного транспорту.

Раніше ми повідомляли, що буде з вартістю проїзду в столичному метро. Також ми писали, що в київському метро запустили човниковий рух потягів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.