Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Через кілька місяців: яку ділянку київського метро хочуть перекрити у 2024 році

Ремонтні роботи призведуть до часткового перекриття руху поїздів, тож киянам доведеться знову коригувати своє пересування

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві готуються до ремонту ще однієї ділянки метро

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві планують здійснити ремонт тунелю між двома станціями метрополітену. Згідно з результатами попереднього обстеження, там немає значних проблем, але доведеться частково перекрити рух транспорту та організувати почерговий човниковий проїзд.

Деталі розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв'ю ЕП.

Виявляється, між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка" просідають тунелі, тому на ділянці запланували ремонтні роботи, які розпочнуться влітку 2024 року. Представник міської влади зауважив, що це питання своєчасного обстеження та підтримки метро в робочому стані. Аби не довести ситуацію до критичної, як сталося з тунелем між станціями "Деміївська" та "Либідська".

Що стосується обмежень руху, то Поворозник запевнив: повного перекриття не буде. Але тимчасово запровадять альтернативне рішення – човниковий поїзд одним тунелем в різні сторони.

"Ми будемо зупиняти рух одним тунелем, а не двома одночасно. Це питання організації роботи в частині перевезення пасажирів. Будуть тимчасові проїзди, інша схема організації руху. Поїзди ніде не розвертатимуться, вони по черзі проїжджатимуть цю ділянку по одному тунелю", – уточнив заступник.

Це означає, що інтервали будуть трохи довші, ніж 13-17 хвилин, як на ділянці "Теремки" – "Деміївська". Водночас може побільшати наземного транспорту, оскільки для людей необхідно забезпечити додаткові автобуси чи тролейбуси, щоб задовольнити попит. Як показала практика, метро використовують найбільше, тому навіть часткове перекриття руху спричинить проблеми з пересуванням по місту.

У тендері на закупівлю ремонтних робіт, опублікованому на сайті Prozorro, йдеться про необхідність "передбачити перебирання склепінних частин чавунної оправи із заміною пошкоджених тюбингів з розкриттям котлованів на будмайданчиках на всю довжину ділянки". Варто зазначити, що цей опис повністю повторює роботи, розпочаті на "Деміївській".

Кияни отримують компенсації за додаткові пересадки

Щоб не примушувати містян кілька разів платити за проїзд – спочатку на метро, а потім наземним транспортом – міська влада запровадила компенсацію витрат. Пасажирам повертають кошти, витрачені на пересадки з:

  • метро на автобуси;
  • "Деміївської" на інші станції синьої гілки.

Тільки за першу добу функціонування системи людям відшкодували понад 18 тисяч поїздок на суму 110 000 гривень. Так відбуватиметься кожного дня, поки тривають ремонтні роботи, через які закрили шість станцій Київського метрополітену.

Для отримання компенсації необхідно валідувати транспортну картку під час кожної пересадки. Це працює як із цифровою, так і з пластиковою карткою. Але важливо, щоб загальна тривалість поїздки не перевищувала двох годин. Повернення відбувається на наступний день.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що київський міст закриють наступним і розповідав, що відбувається на червоній гілці метро. Також ми повідомляли, що станцію зеленої гілки київського метро почало підтоплювати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.